Élet-Stílus

Ocskayék kiütötték Litvániát

A magyar jégkorong-válogatott önbizalom-növelő győzelmet aratott a szapporói divízió I-es vb második napján: hatot számolt a gyengébb képességű Litvániára.

A mieink az észtek legyőzésével kezdték a világbajnokságot (5-3), míg a soros ellenfél egy sima ötöst kapott a házigazda japán válogatottól. A magyar csapat eggyel többet számolt Litvániára, és 0-6 még baltiakra nézve lehet hízelgő. Ladányi Balázsék fölényét jól mutatja, hogy az ellenből a hat gólt benyelő Nerijus Dauksevicius kapust választották a meccs legjobbjának. Nálunk Szuper Leventét díjazták az ítészek.

Az első magyar találtra bő tíz percet kellett várni, ekkor Vas Márton villant, emberelőnyben saját kipattanóját bevágva jutatta vezetéshez a magyar csapatot. Nem sokkal később kettős fórba kerültünk, és nem is hagytuk kihasználatlanul a felkínált lehetőséget: Horváth András lövése után kipattant korongot Ocskay Gábor a kapus lábai között jutatta a hálóba.

A litvánok alig kerültek helyzete, amennyiben mégis, akkor Szuper magabiztosan védett. A rivális a második harmadban még kettős emberelőnyben sem tudott betalálni. A magyarok Palkovics Krisztián révén viszont egy „sima” fórt is gólra váltottak, majd az első találkozón duplázó Kovács Csaba is feliratkozott az eredményjelzőre. A változatosság kedvéért a Volán-csatár büntetőből volt eredményes, a kapus bal válla fölött varrta hálóba a pakkot. A második harmad krónikájához tartozik még, hogy Tokaji Viktor megsérült, amikor a keménykedő Martynas Slikas hátulról palánkra lökte.

Hatszor örülhettek gólnak a magyarok (icehockey.hu)

Hatszor örülhettek gólnak a magyarok (icehockey.hu)

A záró részben három ziccert is kihagyott a magyar csapat, az utolsó két percben viszont kétszer is betalált. Előbb Ocskay duplázta meg a saját góljai számát, majd Ladányi Balázs szánta el magát lövésre. Nagyon jól tette, hiszen a korong a kapus lábai között vágódott a hálóba. Tegyük hozzá, az utolsó gól is emberelőnyben született, összesen a hatból négy, egy pedig ugye büntetőből. Az előnyök kisználására nem lehet panasz.

„Az emberelőnyös játékunk és a kapusteljesítmény hozta meg a sikert. A fiatal litván csapat keményebben harcolt ellenünk, mint tette ezt egy nappal korábban a japánokkal szemben. Az első négy percben nem is lőttünk kapura, addig jobb volt a rivális, majd a nyitógólunk után már felszabadultan játszhattunk – értékelt Pat Cortina szövetségi kapitány. „Következik a japán csapat, amely saját közönsége előtt roppant veszélyes, elszánt, gyors és remekül összpontosít. Ezzel együtt úgy vélem, hogy változatlanul Ukrajna a csoport favoritja. Vas János kedd este már velünk lesz, ugyanakkor nem tudom, milyen állapotban érkezik meg. Az utóbbi három napban idegenbeli meccsei voltak, és még át kell utaznia ide, Szapporóba az Egyesült Államokból. Így aztán azt sem tudom, kikkel lesz egy támadósorban.”

Kedden szünnap lesz a szapporói világbajnokságon, majd szerdán a házigazda japán csapat elleni összecsapás következik – no, az már keményebb menet lesz.

Divízió I-es vb, 2. forduló:
Magyarország-Litvánia 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Gól: Vas M. (11., emberelőnyből), Ocskay (12., 59., az első kettős ee.), Palkovics (30., ee.), Kovács (37., büntetőből), Ladányi (60., ee.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik