Élet-Stílus

Izraelben kapott munkát Matthäus

A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Lothat Matthäus a nyártól Izraelben vállalt munkát. A 47 éves egykori legendás játékos a tabella jelenlegi második helyezettjénél, a Maccabi Netanyánál veszi át a tréneri posztot.

A hírt az izraeli klub egyik vezetője megerősítette a német hírügynökségnek (dpa). „Nagy lépés ez az izraeli és a német futballnak” – nyilatkozta a Maccabi Netanya első embere, Daniel Jammer a Bild újságnak. Lapértesülés szerint a 150-szeres német válogatott 4000 ezer eurót keres évente az egyesületnél, amelynek a vezetőivel 2010-ig szóló megállapodást kötött. „Két évre szóló szerződést írtunk alá Lothar Matthäusszal. Június közepétől irányítja a csapatot” – mondta a klub gazdasági igazgatója.

Tavaly június óta munka nélkül (MTI)

Tavaly június óta munka nélkül (MTI)

Matthäus jelenleg a német szövetség, gyorsított edzőképzési tanfolyamán vesz részt, várhatóan májusban végez. Korábban az egykori középpályás a Rapid Wien, a Partizan Belgrad, a magyar válogatott és rövid ideig a brazil Altetico Paranaense kispadján ült. Legutóbb a Red Bull Salzburgnál másodedzőként dolgozott Giovanni Trappatoni alatt.

A leendő klubja jelenleg az izraeli bajnokság második helyén áll. Az élen meglépett az üldözőktől a Beitar Jerusalem, a klub már csak az UEFA-kupás szereplést érő második, illetve harmadik helyért harcolhat. A Maccabi Netanyának ugyanannyi pontja (46) van, mint a Hapoel Ironi Kiryat Shmonának és a Hapoel Bnei Sakhninnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik