Élet-Stílus

Raúl nem utazik az Eb-re

Nem nevezte a spanyol szövetségi kapitány a 31-es keretbe sem a Real Madrid csapatkapitányát. Ott lehet viszont a nyári Európa-bajnokságon a spanyol nemzeti csapattal a fiatal Bojan Krkic, a Liverpoolban brillírozó Fernando Torres és öt Valencia-futballista.

Luis Aragonesnek a májusi kerethirdetés előtt meg kellett neveznie azt a 31 játékost, akik az agyvelőgyulladás közép-európai válfaja ellen kapnak védőoltást. A veterán kapitány el is készítette a listát, amelyről hiányzik a válogatottban legutoljára 2006-ban szereplő Raúl.

A tréner döntése annak ellenére váratlan, hogy közismerten nincs jó viszonyban a madridiak játékosával. Raúl és a kapitány néhány hónapja leült tárgyalni a 102-szeres válogatott visszatéréséről, a jelek szerint azonban nem békültek ki.

Még a 2010-es vébén is játszana, de Aragones mellett nincs esélye (BBC)

Még a 2010-es vébén is játszana, de Aragones mellett nincs esélye (BBC)

Aragonesnek csatárposzton nincsenek is gondjai, hiszen Fernando Torres, David Villa vagy éppen a fiatal Bojan Krkic személyében három klasszis játékos áll a rendelkezésére. Érdekesség, hogy a bajnokságban csak bukdácsoló Valenciából szerepel a legtöbb játékos a beoltandók listáján. Ott van a 31-es keretben például az a David Albelda, akit december óta nem játszatott Ronald Koeman.

A Realból csak Iker Casillas és Sergio Ramos kapott behívót, a Barcánál Krkic mellett Carles Puyol, Xavi és Andrés Iniesta reménykedhet az Eb-szereplésben.

A 31-es keret:
Real Madrid: Iker Casillas, Serio Ramos
Barcelona: Andrés Iniesta, Xavi, Carles Puyol, Bojan Krkic
Real Mallorca: Daniel Güiza, Fernando Navarro
Arsenal: Cesc Fàbregas
Liverpool: Pepe Reina, Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso, Fernando Torres
Getafe: Rubén De la Red, Pablo Hernández
Sevilla: Andrés Palop
Real Betis: Juanito
Valencia: Carlos Marchena, Joaquín, David Villa, David Silva, David Albelda,
Atlético de Madrid: Pablo Ibañez, Mariano Pernía, Antonio López
Villarreal: Marcos Senna, Ángel, Joan Capdevilla
Espanyol: Raúl Tamudo, Luis García, Albert Riera

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik