Élet-Stílus

KEK: döntős a Veszprém

Az MKB Veszprém bejutott a férfi kézilabda KEK fináléjába, mivel az elődöntő hazai visszavágóján hat góllal, 30-24-re nyert a Schaffhausen ellen. Az aranyért német vagy spanyol csapattal játszik a magyar együttes.

A Veszprém már az első felvonás során eldönthette volna a párharc kimenetelét, a múlt vasárnapi találkozón ugyanis tízgólos előnnyel is vezetett, végül mégis döntetlennel volt kénytelen hazajönni.

Ezúttal az első tíz percben – elsősorban a kapusok remeklésének köszönhetően – sok helyzet maradt ki, ezzel együtt a Veszprém vezetett két-három góllal. Sok volt a kiállítás, gyors, időnként kapkodó támadások követték egymást, ezért a sorok rendezésére Mocsai Lajos a 24. percben időt kért. Egy percre rá a svájciak is éltek ezzel a lehetőséggel. A végjáték inkább a számukra alakult kedvezően, a szünetre azonban így is a hazai csapat vonult előnnyel az öltözőbe.

Végig vezetett a Veszprém (MTI)

Végig vezetett a Veszprém (MTI)

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, a 39. percben feljöttek 20-19-re, de a szakasz felétől ismét a Veszprém irányított. Peric sorozatos védései révén három-négy gólra nőtt a különbség. A svájciak kapuscserével, időkéréssel próbálták megfogni a vendéglátókat – eredménytelenül. A Veszprém nyert, ezzel bejutott a döntőbe, amelynek első mérkőzését május 3-án vagy 4-én, a visszavágót pedig május 10-én vagy 11-én rendezik. Kedden sorsolják, hogy a két finalista közül melyik kezd otthon.

Férfi kézilabda KEK, elődöntő, visszavágó:
MKB Veszprém-Schaffhausen (svájci) 30-24 (16-14)
Továbbjutott: az MKB Veszprém, 58-52-es összesítéssel

Később:
Valladolid (spanyol) – Rhein-Neckar Löwen (német) 20 ó (első mérkőzésen: 27-27)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik