Élet-Stílus

Az Intertotó-kupában indulhat a Milan

Az AC Milan szenved a szezonban, jelenleg csak az ötödik helyen áll a Serie A-ban, négy pont a hátránya a negyedik, még BL-szereplést érő pozícióban tanyázó Fiorentinával szemben.

A pontvadászatban az ötödik és a hatodik helyen végző csapat a második számú európai kupasorozatban indulhat, de csak elvben, hiszen a Catania vagy a Lazio elviheti az egyik UEFA-kupás „kvótát”, ha megnyeri az Olasz Kupát.

Tehát cseppet sem biztos, hogy a Milan jövőre színre léphet a BL-ben vagy az UEFA-kupában, a vezetők azonban nem mondanának le a nemzetközi szereplésről, ezért beadták nevezésüket az Intertotó-kupára – árulta a klub alelnöke.

Ha nem lesz jobb, az Intertotó-kupában indulnak Kakáék (AFP)

Ha nem lesz jobb, az Intertotó-kupában indulnak Kakáék (AFP)

„Nincs ebben semmi különös, mi akkor is neveztünk erre sorozatra, amikor vezettük a bajnokságot és 40 ponttal előztük meg a hetedik helyezettet. Ne felejtsük el azt sem, hogy edzőnk, Carlo Ancelotti a Juventus szakvezetőjeként korábban már megnyerte az Intertotó-kupát, és ha ez összejött neki a Juvével, miért ne sikerülhetne a Milannal is?!” – tette fel a kérdést Adriano Galliani, akinek a csapatára szombaton fontos mérkőzés vár, Kaká és társai a Juventushoz látogatnak.

A hétszeres BEK-/BL-győztes klub sok mindent megnyert már, az Intertotó-kupa-siker viszont hiányzik a gyűjteményből. Más kérdés, hogy a játékosok a szurkolókkal együtt bizonyosan lemondanának erről a Bajnokok Ligájában való indulás kedvéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik