Élet-Stílus

Tizedáron adott el egy ingatlant a BKV

Tízszer magasabb áron kelhetett el egy terület a BKV vasúti járműjavító telepével szemben, mint amennyiért a közlekedési vállalat értékesítette sajátját ugyanazon a környéken – írta a Magyar Hírlap.

Ingatlanpiaci információik szerint csaknem kétszázezer forintot fizettethetett a legjobb közlekedési kapcsolatú kőbányai föld négyzetméteréért a bevásárlóközpontja bővítésére készülő társaság. Onnan néhány száz méterre azonban ennél tízszer olcsóbban lehetett telket venni a BKV jóvoltából.

A BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft.-je decemberben négyzetméterenként 19 ezer forintért adott túl hét és fél hektáros telkének egy darabján. Az Örs vezér terénél lévő 5 372 négyzetméterhez bruttó 99 millió forintért jutott hozzá a Prófécia Ingatlanforgalmazó Kft. Az eladásról sem a BKV felügyelőbizottsága, sem az igazgatótanács nem szerzett tudomást.

A Prófécia Kft.-t tavaly nyáron jegyezte be a cégbíróság hárommillió forintos törzstőkével. A kőbányai garzonban székelő cég ügyvezető igazgatójáról és tulajdonosáról, Ruzsa Beatrixról a Magyar Hírlap szerint annyi tudható, hogy egy éve a szocialista kötődésű milliárdos befektető, Leisztinger Tamás érdekeltségi körében működött Centrál Mosodák Zrt. amerikai tulajdonosának képviselője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik