Élet-Stílus

Soros megvenné az AS Romát

Sajtóértesülés szerint megvásárolná az AS Roma labdarúgóklubot Soros György magyar származású amerikai milliárdos. Az olasz bajnokság második helyén álló klub több százmilliós adósságot halmozott fel az elmúlt években, csőd fenyegeti.

A La Gazzetta dello Sport című napilap úgy tudja, hogy a 77 éves üzletember még ezen a héten szeretné nyélbe ütni az üzletet. Soros képviseletében a Rothschild Bank megbízottjai a tervek szerint a római együttes szerda esti Bajnokok Ligája-meccsét követően ülnek le tárgyalni a klub vezetőivel.

Ugyanakkor az egyesület képviseletében Rosella Sensi az elmúlt hetekben többször is kijelentette, hogy édesapja, az elnök Franco Sensi nem akarja eladni a Romát.

Beszáll a focibizniszbe? (MTI)

Beszáll a focibizniszbe? (MTI)

Az üzletember a hírek szerint minél hamarabb meg akar egyezni a klub megvásárlásáról, mert nem ő az egyetlen érdeklődő. A csődhelyzetbe került Romára az ugyancsak amerikai John J. Fischer, a GAP divatcég tulajdonosa is bejelentette igényét. Soros állítólag 200 millió eurót kínált fel a tabella második helyén álló Farkasokért – jelentette az MTI.

A Roma szurkolói a klub nehéz anyagi helyzete ellenére nem szívesen látnának egy külföldi tulajdonost, ezért Soros a napokban egy nyilatkozatában próbált a kedvükben járni. „Totti egy fenomén, nagyon kedvelem a játékát” – mondta az üzletember a római együttes csapatkapitányáról.

Az egyesület elnöke, az olajmágnás Franco Sensi – aki 1993 óta irányítja a klubot – az elmúlt években mintegy 370 millió eurós adósságot halmozott fel, és hitelező bankja három hónapot adott neki a válság felszámolására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik