Élet-Stílus

Platini segítheti az UEFA-kupába a Cardiff Cityt

Amennyiben a walesi Cardiff City megnyeri az angol FA-kupát, Michel Platini, az európai szövetség közbenjárásával talán elindulhat az UEFA-kupában.

Az angol másodosztályú Cardiff City vasárnap 1-0-ra legyőzte a Ferenczi Istvánnal felálló Barnsleyt, ezzel bejutott az angol labdarúgó FA-kupa május 17-én esedékes döntőjébe, ahol a Premier League-ben szereplő Portsmouth lesz az ellenfele.

A kiírás értelmében a sorozat győztese elindulhat az UEFA-kupában, a Cardiff esetében azonban ez nem olyan egyszerű. A szabályok szerint ugyanis egy adott klub országának valamelyik versenyében válthatja csak meg az európai kupaindulás jogát. Márpedig a walesi Cardiff „vendégként” szerepel a Championshipben és a kupában.

Irány a kupadöntő, majd az UEFA-kupa? (Getty)

Irány a kupadöntő, majd az UEFA-kupa? (Getty)

Az európai szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini elnök korábban támogatásáról biztosította a Cardiff Cityt arra az esetre, ha a csapat megnyerné az FA-kupát – azaz elvben kiharcolná az UEFA-kupa-indulás jogát. A sportvezető állja a szavát, a szabadkártya lehetőségét felvetve a végrehajtó bizottsághoz fordult. Az UEFA-szóvivő megjegyezte, az ügyben értelemszerűen csak a finálé után születhet döntés.

A Cardiff először került be az FA-kupa döntőjébe azóta, hogy egyedüli nem angol csapatként 1927-ben megnyerte a trófeát. Az együttes egyébként anno rendszeres indult a KEK-ben a Walesi Kupa megnyerésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik