Élet-Stílus

A láng Párizsban, Rogge pánikban

Vasárnap este megérkezett a francia fővárosba az olimpiai láng. Közben Jacques Rogge, a NOB első embere elismerte: nagyon aggasztja a tibeti helyzet.

Az olimpiai fáklya kedden hagyta el Pekinget, hogy öt kontinens 19 országának 19 városát érintve a nyári játékok előtt térjen vissza Kínába. A lángot a párizsi Charles de Gaulle-Roissy repülőtéren Kung Csüan kínai nagykövet, Guy Drut olimpiai bajnok atléta és a repülőterekért felelős alprefektus fogadta.

A Londonból átszállított olimpiai láng hétfőn a francia fővárosban fejezi be európai körútját – a bejelentett Tibet-párti tüntetésekre való tekintettel erős rendőri készültség mellett.

A feszült helyzetben Jacques Rogge sem lehet nyugodt (MTI/EPA)

A feszült helyzetben a NOB-elnök sem lehet nyugodt (MTI/EPA)

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke nem nyugodt, hétfőn Pekingben elismerte: nagyon aggasztja a tibeti helyzet, és más, a közelgő pekingi olimpiával kapcsolatos nemzetközi kérdések. Mint ismert: Kínát az ötkarikás játékok előtt számos bírálat érte a tibeti elégedetlenség leverése miatt.

Vasárnap Londonban tiltakozók zavarták meg a láng útját: megpróbálták megkaparintani és kioltani a fáklyát. „Aggódom a nemzetközi helyzet és a tibeti események miatt” – mondta a NOB elnöke Pekingben, ahol a nemzeti olimpiai bizottságok illetékeseivel találkozik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik