Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: Abramovicsé a világ legnagyobb jachtja

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Nélkülözhetetlen irodai játékszerek
Swarowski kávéfőző
Gyűrűk nem csak atomfizikusoknak

Az Eclipse nevű luxusjacht hossza 167, szélessége 21,5 méter. 9 fedélzete van, ára pedig 200 millió angol fontba (közel 66 milliárd forintba) került. A monumentális magánhajón két helikopter-leszállóhely van hangárral, négy motorhajó, egy futárhajó, ha netalán vendégeket vagy friss zöldséget kell hozni a partról, illetve 20 motoros vízi sikló is szerepel a “felszerelések” között. Az Eclipse-nek legalább ötvenfős állandó legénysége lesz. Abramovics legújabb szerzeménye James Bond-filmekből ismerős extrák is fel van szerelve: a luxusjachton helyet kapott egy 12 személyes mini-tengeralattjáró is, amelyen a tulajdonos észrevétlenül el tudja hagyni a hajót. A 007-es extrák közé golyóálló ablakok, mozgásérzékelők, sőt állítólag egy rakétariasztó rendszer is tartozik.

Még James Bond is megirigyelné

Még James Bond is megirigyelné

A tengernagyi kabin 500 négyzetméteres, amelyben koncertzongora, színpad, kiállítóterem, három ebédlő, akvárium, diszkó, úszómedence, konditerem, valamint száraz és párás gőzkabin is található. Sőt, egy borospince és két konyha is helyet kapott a luxushajón, valamint kabinok a vendégeknek és a mintegy százfőnyi személyzetnek.

A Londonban élő orosz mágnás első és legkisebb jachtja, az 50 méteres Sussuro „csupán” 49 millió dollárba, a 87 méteres Ecstasea 123 millióba, míg az eddigi legnagyobb jachtja, a 117 méteres Pelorus (amely hosszabb mint a Chelsea labdarúgócsapat londoni pályája) 140 millióba került. A Pelorusz a szokásos felszerelés (úszómedencék, helikopter-leszálló, fitnesztermek stb.) mellett főleg biztonsági berendezéseiről volt nevezetes: páncélozott ablakokkal szerelték fel, és még egy zseb-tengeralattjáróval is rendelkezik, hogy az jelezze az esetleges víz alatti aknákat.

Korábbi jachtja, a Pelorusz már kicsinek bizonyult

Korábbi jachtja, a Pelorusz már kicsinek bizonyult

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik