Élet-Stílus

Wenger még bízik a bajnoki aranyban

Az Arsenal a szombati, Liverpool elleni bajnokin újabb értékes pontokat hullajtott el a bajnoki harcban. Arsene Wenger a komoly ponthátrány ellenére nem tett le a bajnoki aranyról, és bízik abban, hogy a BL-ben legyőzik idegenben a szombati ellenfelüket.

A hazai mérkőzés előtt Arsene Wenger, az Arsenal szakvezetője kijelentette, hogy a hátralévő hat bajnokin kivétel nélküli győzniük kell, ha versenyben akarnak maradni a bajnoki címért. A francia mester harmadik Premier League-aranyára azonban egyre kevesebb a remény, hiszen az Ágyúsok, akárcsak hét közben a Bajnokok Ligájában 1-1-et játszottak szombaton hazai pályán a Liverpool ellen. Az éllovas Manchester United vasárnap a Middlesbrough-hoz látogat, és egy esetleges győzelemmel nyolc pontosra növelheti az előnyét a londoniakkal szemben.

„Még nem adtuk fel, hiszen matematikai esélyünk még maradt. Minden azon múlik, hogy az ellenfeleink hogyan szerepelnek a hátralévő fordulókban” – nyilatkozta a szombati bajnoki után Wenger. „Bízom abban, hogy nem lesz nyolcpontos a hátrányunk a vasárnapi meccseket követően.”

A Liverpool idegenben Peter Crouch remek találatával szerzett vezetést az Emirates Stadionban, a második félidőben pedig Nicklas Bendtner állította be a végeredményt. A hajrában mindkét csapatnak lett volna lehetősége megszerezni a győztes találatot, de végül maradt az igazságos döntetlen.

„Természetesen csalódottak vagyunk az eredmény miatt. A második félidőben jobbak voltunk, és úgy érzem megint nem kaptunk meg egy egyértelmű tizenegyest. Sajnos a hajrában elszórakoztuk a helyzeteinket, de hátul is figyelnünk kellett, mert a Liverpool kontrái életveszélyesek” – értékelt a mester.

A két csapat a jövő héten rövid időn belül harmadik alkalommal is egymásnak feszül, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének a visszavágóján. „A játékosaim össze fogják szedni magukat a keddi meccsre. Meg tudjuk verni a Liverpoolt az Anfield Roadon is” – mondta a keddi BL-rangadóról Wenger.

Spanyol kollegája sokkal elégedettebb volt a szombati bajnokit követően. „Nagyon nehéz 90 percen vagyunk túl. Több alapemberünk is pihent, és nagyon örültem annak, hogy Crouch ilyen remekül játszott. Megérdemeltünk a pontot, elégedett vagyok a csapattal” – értékelt Rafael Benítez, aki külön örült annak, hogy idegenben ismét bevették az Arsenal kapuját. Ám még ennél is fontosabb a tréner szerint, hogy csak egy gólt kaptak.

„Az ellenfelünk a bajnoki aranyra hajt, és nagyon fontos volt számukra, hogy győzzenek. Mi azonban megakadályoztuk, hogy másodszor is betaláljanak, ami kifejezetten jó előjel a keddi BL-csatára nézve. Hasonló helyzetben lesznek, mint ma” – tekintett optimistán a jövőbe Benítez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik