Élet-Stílus

Megcsappant a MU előnye

A szezon egyik legélvezetesebb mérkőzésén a címvédő Manchester United 2-2-re végzett a Middlesbrough otthonában, és ezzel hárompontosra csökkent az előnye a tabellán a Chelsea-vel szemben. Nemanja Vidics után a vörösök másik belső védője, Rio Ferdinand is lesérült.

Szokatlan körülmények között fogadta a tabella alsó felében tanyázó Middlesbrough együttese a listavezető és címvédő manchesterieket, akik az utóbbi hetekben verhetetlenek tűntek. A kiscsapat kis híján megtréfálta Sir Alex Ferguson csapatát, amely egy a hajrában szerzett Rooney-góllal mentette döntetlenre az áprilisi hóesésben lejátszott találkozót.

Jól kezdett idegenben a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesének tartott angol sztárcsapat, és a 10. percben érkezett a menetrendszerű Cristiano Ronaldo gól. Az elképesztő formában futballozó portugál zseni egy szöglet utáni beívelést kezelt le a tizenhatoson belül, majd a lábak között megszerezte a 27. bajnoki találatát. A bekapott gól után csak kereste a labdát a Middlesbrough, 25 percnek kellett eltelnie, mire összeszedte magát a hazai gárda, amely meglepetésre fölénybe került.

Hóesés áprilisban (PA)

Hóesés áprilisban (PA)

A télen érkezett Alfonso Alves szabadrúgását, majd a kipattanót még óriási bravúrral védte a MU kapujában Edwin van der Sar, tíz perccel később azonban már nem volt menekvés. A holland Heerenveentől igazolt brazil futballista Aliadiere megcsúsztatott labdájából belőtte első gólját az angol bajnokságban. A szünetig is veszélyesebben játszott a hazai csapat, csak a van der Saron múlt, hogy a középpályán és a védelemben meglepően harmatos manchesteriek nem kaptak újabb gólt.

A fordulás után sem változott a játék, és Alves ha már ráérzett, másodszor is bevette a vendégek kapuját: Aliadiere lefejelte Ferdinandot, és a brazil van der Sar mellett 2-1-re alakította a mérkőzés állását. A támadó pillanatok múlva megszerezhette volna az első mesterhármasát, de a fejesét blokkolta az angol válogatott védő, aki a MU-drukkerek rémületére nem sokkal később cserét kért. Az eset azért is különösen aggasztó, mert belső védőtársa, Vidics az AS Roma elleni BL-meccsen szedett össze egy kisebb sérülést.

A hajrában a partvonal mellett hevesen gesztikuláló Ferguson utasítására rákapcsoltak a vendégek, és Scholes majd kétszer Rooney óriási helyzetben hibázott. A tömzsi angol támadó a 74. percben aztán már jókor volt jó helyen, és a csereként érkező Park beadását pofozta öt méterről a kapuba, beállítva a végeredményt a rendkívülien izgalmas összecsapáson. A MU a döntetlennel három ponttal vezeti a tabellát öt fordulóval a bajnokság vége előtt.

Premier League, 33. forduló:
Middlesbrough-Manchester United 2-2
Gól: Alves (35., 56.), illetve C. Ronaldo (10.), Rooney (74.)

Everton-Derby County 1-0
Gól: Osman (56.)

Szombati meccsek:
Manchester City-Chelsea 0-2
Aston Villa-Bolton Wanderers 4-0
Blackburn Rovers-Tottenham Hotspur 1-1
Fulham-Sunderland 1-3
Newcastle United-Reading 3-0
Wigan Athletic-Birmingham City 2-0
Arsenal-FC Liverpool 1-1

A West Ham-Portsmouth bajnokit kedden játsszák, mert az utóbbi csapat érdekelt volt az FA-kupa elődöntőjében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik