Élet-Stílus

Már csak egy pont az AS Roma hátránya

Az AS Roma 3-2-re legyőzte Genoát a Stadio Olimpicóban, ezzel egy pontra megközelítette az Intert. Az AC Milan szintén nyert a Serie A 32. fordulójában.

A sérült Francesco Totti nélkül felálló Roma – amely kedden otthonában kapott ki a Manchester Unitedtől a BL-ben – önmagának tette nehézzé a Genoa elleni mérkőzését.

A 18 perc elteltével már 2-0-ra vezetett, a vendégek azonban kiegyenlítettek, egy hajrában szerzett tizenegyesgóllal a fővárosi gárda ugyanakkor csak begyűjtötte a három pontot.
„Bebizonyítottuk, hogy hatalmas szívünk van. A Genoa jó formában van, jól is játszott, de megérdemeltük a győzelmet” – értékelt Luciano Spalletti, a „farkasok” szakvezetője.

A Roma a 14. percben szerzett vezetést, Rodrigo Taddei talált be közelről, kisvártatva pedig Mirko Vucsinics villant, 20 méterről a kapu bal oldalába emelt – mesteri munka volt.

A hazaiakat azonban túlságosan is megnyugtatta a kétgólos előny, és erre rá is faragtak, a szünet után ugyanis két perc alatt egyenlített a Genoa. Előbb Marco Rossi piszkálta be közelről a Doni kapusról kipattant labdát, majd Julio Cesar Leon lőtt 18 méterről a bal alsóba.

Az AS Roma a 80. percben fordította maga javára a mérkőzést, Borriello szabálytalankodott Taddei-jel a tizenhatoson belül, és a megítélt tizenegyest Daniele De Rossi értékesítette – a jobb felső sarokba vágta a labdát. Az éllovas Inter 11 pontos előnyéből egy maradt, igaz, a milánóiak csak vasárnap játszanak, az Atalanta vendégei lesznek a 32. fordulóban.

A végén a rómaiak örülhettek (Getty)

A végén a rómaiak örülhettek (Getty)

A szombati nap másik mérkőzésén az AC Milan hazai pályán verte a Cagliarit. A sérülésből felépült Kaká nagyszerűen játszott, több remek lövése is akadt, és ezek közül egyből gól is lett: a brazil klasszis a 8. percben 18 méterről küldte a labdát a bal alsó sarokba, megszerezve ezzel a vezetést a csapatának.

Egy másik visszatérő, Filippo Inzaghi fejesgóljával nőtt a különbség még az első félidőben, és a veterán csatár a szünet után is betalált: miután „kihámozta” magának a labdát, a jobb alsóba lőtt. A vendégcsapat erejéből csak a becsületgólra futotta, azt is Zeljko Kalac hibájának köszöneti. A kapus 2-0-nál gyakorlatilag bevédte Daniele Conti távoli szabadrúgását. Győzelmével a Milan az ötödik helyre jött fel a tabellán.

Serie A, 32. forduló:
AC Milan-Cagliari 3-1 (2-0)
Gól: Kaká (8.), F. Inzaghi (31., 69.), ill. Conti (49.)

AS Roma-Genoa 3-2 (2-0)
Gól: Taddei (14.), Vucsinics (18.), D. Rossi (80., 11-esből), ill. M. Rossi (58.), Dailey (59.)

Vasárnapi program:
Atalanta-Inter, 15:00
Catania-Napoli, 15:00
Fiorentina-Reggina, 15:00
Parma-SS Lazio, 15:00
Sampdoria-Livorno, 15:00
Siena-Udinese, 15:00
Torino-Empoli, 15:00
Palermo-Juventus, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik