Élet-Stílus

Gera után Ferencziék is lemaradtak a döntőről

Ferenczi István csapata, a másodosztályú Barnsley egygólos vereséget szenvedett a szintén másodosztályban szereplő Cardiff Citytől a Wembley Stadionban rendezett elődöntőben, így nem jutott be a fináléba a labdarúgó FA Kupában. Geráék is a döntő kapujában buktak el.

A Portsmouth szombaton megmentette az élvonal becsületét: az egyedüliként állva maradt első osztályú gárda bejutott az FA-kupa döntőjébe, miután a Wembley Stadionban 1-0-ra legyőzte a Championshipben szereplő West Bromwich Albiont. Gera Zoltán kezdő volt a birminghami csapatban, és nem is játszott rosszul (volt egy nagyon veszélyes lövése is), ám a Portsmouth gólja előtt, az 54. percben hatalmas hibát követett el.

Egy nappal később Ferenczi Istvánon múlt, hogy lesz-e magyaros résztvevője a finálénak. A válogatottba is meghívott támadó csapata a Barnsley, a szintén a másodosztályban vitézkedő Cardiff City-vel csapott össze a Wembley-ben. A két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján walesiek számítottak az összecsapás esélyesének, és hamar meg is szerezték a vezetést.

Egy szöglet után röviden szabadítottak fel a Barnsley védői, és a Joe Ledley 15 méterről egy remekül eltalált lövéssel bal felső sarokba helyezett. A gól után felpörgött a Barnsley, és sorozatban veszélyeztetett. Ferenczinek is lett volna lehetősége a gólszerzésre, de a fejese a 23. percben elkerülte a walesiek kapuját.

A szünet után is fölényben játszott a kiesés ellen küzdő Barnsley, és egy perccel Ferenczi lecserélését követően óriási ziccerbe került: Kayode Odejayi kapott remek kiugratást, teljesen egyedül vezethette a kapura a labdát. A nigériai támadó meg is nézhette magának, hogy hova lő, a kísérlete azonban elkerülte a kaput. A hátralévő percekben hiába támadt lelkesen a korábban a Liverpoolt és a Chelsea-t is kiejtő Barnsley, az egyenlítő gól csak nem akart megszületni.

A Cardiff 81 év szünet után került be ismét a sorozat döntőjébe. A döntőt május 17-én rendezik, szintén a Wembley Stadionban.

FA-kupa, elődöntő:
Cardiff City (II.)-Barnsley (II.) 1-0
Gól: Ledley (9.)

A másik elődöntőt szombaton játszották:
Portsmouth-West Bromwich Albion (II. osztályú) 1-0
Gól: Kanu (54.)

A döntőt május 17-én rendezik, szintén a Wembley Stadionban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik