Élet-Stílus

Emberhátrányból fordított a Bayern

A listavezető Bayern München emberhátrányban fordított és nyert a Bochum ellen a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában. A másik vasárnapi meccsen sokáig biztos győztesnek nézett ki a Leverkusen, de a Dortmund a hajrát jobban bírta.

A Bayern München és a Bayer Leverkusen csütörtökön még az UEFA-kupa-negyeddöntőjében volt érdekelt, ezért a két német élcsapat bajnokiját vasárnap játszották le. A csalódást okozó kupaszereplést követően a listavezető bajorok hazai pályán javítottak, a gyógyszergyári csapat viszont a Bundesligában is elbukott.

Papíron a Bayernnek volt könnyebb dolga a 27. fordulóban, hiszen azt a VfL Bochumot fogadta, amelynek már nem kell félnie a kieséstől, és az UEFA-s helyekre sem érhet már oda. A vendégek ennek megfelelően felszabadultan játszottak Münchenben, és már a negyedik percben egy ritka nagy bombagóllal megszerezték a vezetést: Azaouagh egy 25 méteres lövéssel alaposan meglepte Oliver Kahnt.

Ribéry gólja volt a fordulpópont (AFP)

Ribéry gólja volt a fordulpópont (AFP)

A gyors gól után élvezetes meccset vívott egymással az első félidőben a két csapat, a felek nem kímélték egymást, és Mark van Bommel félóra elteltével megkapta a második sárgáját. Emberhátrányban is veszélyesebben futballozott a listavezető, és nem sokkal a kiállítás után a rendkívülien agilis Lucio fejjel kiegyenlített.

A szünet után a látványosan elfáradó müncheniek képtelenek voltak komoly helyzetet kialakítani a vendégek kapuja előtt, akik támadásban nem sokat mutattak. Egy tizenegyes döntötte el a negyedórával a vége előtt az összecsapást: a Pfertzel kezezéséért megítélt büntetőt Ribéry értékesítette. A hajrában Lell egy látványos akció után állította be a végeredményt.

A Dortmund-Leverkusen összecsapás első félidejében semmi nem történt, a fordulás után viszont a Borussia kapusa egy ritkán látható bakival gólhoz segítette a vendégeket. Ziegler kapus elnézett egy hazaadást, a luftja után Kiesslingnek már nem volt nehéz dolga. A Leverkusen egészen a hajráig megőrizte az előnyét, ekkor azonban Frei az első szezonbeli találatával egyenlített, majd az addig remekül védő Adler lába között becsorgó labdával mind a három pontot megszerezték a dortmundiak.

Bundesliga, 27. forduló:
Bayern München-VfL Bochum 3-1
Gól: Lucio (31.), Ribery (74., 11-esből), Lell(88.), illetve Azaouagh (4.)
Kiállítva: van Bommel (27., Bayern München)

Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen 2-1
Gól: Frei (87.), Dede (93.),illetve Kiessling (51.)

Pénteki meccsek:
MSV Duisburg-Energie Cottbus 0-1

Szombati meccsek:
Schalke 04-Hansa Rostock 1-0
Hertha BSC-Werder Bremen 1-2
Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg 1-3
VfB Stuttgart-Hamburger SV 1-0
VfL Wolfsburg-Hannover 96 3-2
Arminia Bielefeld-Karlsruhe 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik