Élet-Stílus

Egy tinédzser megmentette az Intert

Megőrizte a négypontos előnyét a tabella élén a címvédő milánói gárda, amely gyenge játékkal is elhozta a három pontot Bergamóból. Az utolsó BL-szereplést érő helyért folyó harcban a Fiorentina fontos győzelmet aratott a tabella utolsó helyére visszacsúszó Reggina ellen.

Az AS Roma szombat este a továbbra is sérült Francesco Totti nélkül önmagának tette nehézzé a Genoa elleni mérkőzését. A fővárosiak 2-0-ról hagyták feljönni a vendégeket, majd csak egy a hajrában szerzett tizenegyesgóllal sikerült nyerniük a döntetlen szagú mérkőzést. A Roma ezzel egy pontra megközelítette a tabellán a címvédő Internazionalét.

Az utóbbi kilenc bajnokijából csak kettőt megnyerő milánóiaknak tehát győzniük kellett az Atalanta otthonában. Már csak azért is, mert ilyen-olyan okokból a hazaiaknál több kulcsember is hiányzott, igaz Roberto Mancininek is jó néhány sztárját (Chivu, Ibrahimovic, Suazo, Dacourt, Samuel és Cordoba) pótolnia kellett. Támadásban az utóbbi hetekben sokat támadott mester a mindössze 17 éves Mario Balotellit és Hernan Crespót jelölte a kezdőbe.

Balotelli a nyerőember (Lingria/Newpress)

Balotelli a nyerőember (Lingria/Newpress)

A tinédzserkorú támadó nem sokkal a rajt után letette a névjegyét, igaz az első próbálkozása még jócskán mellément. A másik oldalon Cristiano Doni fejese kerülte el az Inter kapuját.

A vendégek a 21. percben feltörték a középmezőnyben tanyázó Atalanta védelmét: Balotelli szöglete után Patrick Vieira emelkedett a legmagasabbra, és védhetetlenül bólintott a hálóba. A hazai játékosok heves reklamálása ellenére a bíró megadta a találatot. Az ismétlésekből egyértelműen látszott, hogy a francia világbajnok szabálytalankodott a gólja előtt.

A ghánai származású, de olasz állampolgárságú Balotelli a folytatásban is rendkívülien veszélyesen futballozott, a remek átadásait a társak azonban rendre elrontották. A fiatal játékos ezért vállára vette a csapatot, és Stankovic remek kiugratása után elfektette a kapust, majd az üres hálóba gurított. A folytatásban már nem változott az eredmény, így az Inter megőrizte négypontos előnyét.

Hasonló előnnyel vezet a szombaton diadalmaskodó Milannal szemben a Fiorentina, amely kétgólos győzelmet aratott a Reggina ellen. Az Udinese csak ikszelt a Siena otthonában, így a tabellán visszacsúszott, mivel a Sampdoria a Livorno legyőzésével átvette az UEFA-kupa-szereplést érő hatodik helyet.

Serie A, 32. forduló:
Atalanta-Internazionale 0-2
Gól: Vieira (21.), Balotelli (73.)
Piros lap: Doni (90., Atalanta)

Catania-Napoli 3-0
Gól: Colucci (5.), Spinesi (16.), Vargas (48.)

Fiorentina-Reggina 2-0
Gól: Pazzini (24.), Mutu (92.)

Parma-SS Lazio 2-2
Gól: Budan (17.), Paci (42.), illetve Pandev (35.), Bianchi (38.)

Sampdoria-Livorno 2-0
Gól: Maggio (66.), Bonazzoli (84.)

Siena-Udinese 1-1
Gól: Kharja (69.), illetve Flores (77.)

Torino-Empoli 0-1
Gól: Vannucchi (88.)

Később:
Palermo-Juventus 20:30

Szombati meccsek:
AC Milan-Cagliari 3-1
AS Roma-Genoa 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik