Élet-Stílus

Megúszta egy döntetlennel a Real (videó)

A spanyol bajnokság éllovasa csak a szerencséjének és a kritikán aluli teljesítményt nyújtó bírónak köszönheti, hogy ponttal távozhatott Mallorcáról. A legutóbbi tíz bajnokikájából csak hármat megnyerő királyi gárda még így is, hét ponttal vezeti a tabellát, de vasárnap a Villareal és a Barcelona felzárkózhat.

Kemény mérkőzés várt a madridi együttesre Mallorcán, hiszen a hazaiak bárkire veszélyesek lehetnek a saját közönségük előtt. Iker Casillasnak, a Real kapujában már a 8. percben nyújtózkodnia kellett, hogy kitolja Jonas megpattanó lövését. A másik oldalon Arjen Robben lőtt csúnyán mellé egy százszázalékos ziccert.

A vendégeknél volt többet a labda, de sokkal veszélyesebben játszott a hazai csapat. A 23. percben egy szép kényszerítő után Daniel Güiza csak az oldalhálót találta el, pár perccel később pedig Angelos Basinas lépett ki a védők közül, a partjelző azonban úgy látta, hogy lesről indult a hazai játékos. Nem ez volt az egyetlen, a hazaiakat sújtó sorsdöntő tévedése a bíróknak. Néhány perccel később Navarro vette be Casillas kapuját, a játékvezető azonban ismét csak megkérdőjelezhető módon kifelé ítélt szabadrúgást.

Még a félidő előtt egy meg nem adott tizenegyessel borzolta a hazaiak idegeit Ibanez bíró: Varela beadását kézzel vette le Cannavaro, ám a bíró nem jelzett semmit. A másik oldalon viszont semmi kifogásolni valót nem talált Sneijder, amúgy valóban szabályos találatában, így a vendégek előnnyel vonulhattak a szünetre.

A fordulás után már csak egy csapat focizott, Bernd Schuster megkövülten figyelte a kispadról, hogy teljesen beszorult a Real. A vendégek gyakorlatilag ki sem tudtak mozdulni a térfelükről, és bő egy óra elteltével emberhátrányba kerültek, miután Sergio Ramos megkapta a második sárgáját. Az emberfórt hamar kihasználta a Mallorca, 20 perccel a lefújás előtt Valero egy gyönyörű 12 méterről eleresztett lövéssel kiegyenlített.

Levegőben lógott az újabb hazai találat, Güiza azonban a 83. percben csak a kapufát találta telibe, így óriási szerencsével kihúzta döntetlennel a Real. A fővárosiak (66 pont) őrzik az előnyüket a Villareal (59) és a Barca (58) előtt, a két üldöző vasárnap a Sevillát, illetve a Getafét fogadja.

Primera División, 31. forduló:
Real Mallorca-Real Madrid 1-1
Gól: Borja Valero (72.), Wesley Sneijder (43.)
Piros lap: Sergio Ramos (66.)

Osasuna-Recreativo Huelva 0-1
Gól: Sinama-Pongolle (36.)

Vasárnapi meccsek:
Athletic Bilbao-Espanyol 17 ó
Atlético Madrid-Almería 17
Levante-Valladolid 17
Racing Santander-Deportivo La Coruna 17
Real Murcia-Valencia 17
Real Zaragoza-Real Betis 17
FC Sevilla-Villarreal 19
FC Barcelona-Getafe 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik