Élet-Stílus

A Schalke lett a Bayern legfőbb üldözője

A játéknap rangadóján a bajnoki címvédő Stuttgart legyőzte a Hamburgot, és nyert a Schalke is, így feljött a tabella második helyére. A magyaros csapatok viszont mind kikaptak a labdarúgó Bundesliga 27. fordulójában.

A címvédő Stuttgart a Hamburgot fogadta, és Roberto Hilbert góljával 1-0-s győzelmet aratott. A 23 éves labdarúgó egy szöglet után 11 méterről, kapásból lőtt a jobb alsó sarokba. A HSV botlását kihasználta a Schalke, a hét közepében a BL-ben a Barcelonától egygólos vereséget szenvedett gelsenkircheni csapat Halil Altintop révén mind a három pontot begyűjtötte a Hansa Rostock ellen, és ezzel feljött a tabella második helyére.

Halil Altintop szezonbeli ötödik gólját szerezte (Getty)

Halil Altintop szezonbeli ötödik gólját szerezte (Getty)

A Schalke jelenleg egy ponttal előzi meg a harmadik Hamburgot, a listavezető Bayern München viszont alaposan meglógott, hat ponttal vezet úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott.

A magyaros csapatoknak nem termett babér szombaton. A Hertha BSC – akárcsak az előző két meccsén, a Schalke és a Cottbus ellen – a vendég Werder Bremennel szemben is 2-1-es vereséget szenvedett, s immáron öt mérkőzés óta nyertetlen. A fővárosiak magyar játékosa, Dárdai Pál a 78. percben állt be csereként. Hajnal Tamás klubja, a Karlsruhe is hullámvölgyben van, szintén öt forduló óta képtelen nyerni, ezúttal az Arminia Bielefeld otthonában bukott el egy 92. percben kapott góllal.

Hajnal végigjátszotta a találkozót, akárcsak Huszti Szabolcs a Hannoverben. Persze utóbbinak sem volt sok öröme, egy gólpasszt ugyan kiosztott, de ennek ellenére a csapata 3-2-re kikapott a Wolfsburg vendégeként. A Karlsruhe a 9., a Hannover a 10., a Hertha pedig a 12. helyen áll jelenleg a tabellán.

A Frankfurt-Nürnberg találkozón 20 percig állt a játék, mert a vendégdrukkerek füstbombákat és petárdákat dobáltak a pályára. A bíró az öltözőbe küldte a csapatokat, majd miután normalizálódott a helyzet, folytatódhatott a találálkozó. A Nürnberg 3-1-re nyert.

Bundesliga, 27. forduló:
Schalke 04-Hansa Rostock 1-0 (0-0)
Gól: Altintop (52.)

Hertha BSC-Werder Bremen 1-2 (1-1)
Gól: Lima (10.), illetve Rosenberg (1.), Borowski (73.)

Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg 1-3 (1-1)
Gól: Fink (3.), illetve Hariszteasz (18.), Vittek (49.), Misimovic (83.)

VfB Stuttgart-Hamburger SV 1-0 (1-0)
Gól: Hilbert (20.)

VfL Wolfsburg-Hannover 96 3-2 (2-1)
Gól: Dejagah (20., 71.), Marcelinho (29.), ill. Bruggink (27.), Stajner (79.)

Arminia Bielefeld-Karlsruhe 1-0 (0-0)
Gól: Kampantais (92.)

Pénteken játszották:
MSV Duisburg-Energie Cottbus 0-1

Vasárnapi program:
Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen, 17:00
Bayern München-VfL Bochum, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik