Élet-Stílus

Mosley összeesküvés áldozata?

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szexbotrányba keveredett elnöke szerint egy undorító összeesküvés áldozata lett, úgy érzi, semmi helytelent nem követett el, és éppen ezért nem is mond le a posztjáról.

„Ha gyorshajtáson vagy ittas vezetésen kapnának, azonnal benyújtanám a lemondásomat” – írta nyílt levelében a 67 esztendős sportdiplomata. Hozzátette: most másról van szó, hiszen a privát életét sértették meg akkor, amikor fotókat, valamint videófelvételeket közöltek hálószobai titkairól.

Mosley öt, náci kosztümbe öltözött prostituálttal látható egy szado-mazo szexvideón. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a FIA-t 1993 óta vezető Mosley édesapja az 1931-ben létrejött, majd betiltott fasiszta feketeinges mozgalom alapítója volt.

Áldozat? (MTI/EPA)

Áldozat? (MTI/EPA)

„Amit tettem, az teljesen privát volt. Ártatlan és teljesen legális” – fűzte hozzá Mosley, aki a lehető leggyorsabban rendkívüli FIA-közgyűlést tartana Párizsban. A tanácskozáson a személyével kapcsolatos találgatások következményeiről lenne szó, illetve Mosley tisztázni kívánja a felmerült félreértéseket.

A rendkívüli közgyűlésig a FIA nem kívánja kommentálni a kirobbant botrányt. Ugyanakkor hírlik, több tag azon lesz, hogy a rendkívüli közgyülésen elmozdítsa helyéről a sportvezetőt.

A botrány miatt többen Mosley távozását követelik, köztük Forma-1-es csapatok is, s a sportvezetőt a hétvégi Bahreini Nagydíjtól eltanácsolta a helyi királyi család – a FIA-elnök „persona non grata” lett…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik