Élet-Stílus

Zalaegerszegen nyert az MTK

A listavezető MTK 1-0-s győzelmet aratott Zalaegerszegen a Soproni Liga 22. forfulójának pénteki mérkőzésén, s jelenleg négy ponttal vezet a Győr előtt.

Unalmas futballt, kevés helyzetet hozott a nyolcadik Zalaegerszeg és a listavezető MTK találkozója. A vendégek az első helyzetüket gólra váltották, a 12. percben Hrepka 6 méterről lőtte a labdát a bal felső sarokba, és ezzel le is tudták a csapatok az első félidő érdemi részét. Az MTK magabiztosan őrizte az előnyét, tehette, hiszen a zalaiak nagyon keveset mutattak, ritka vendégek voltak az MTK kapuja előtt.

A térfélcserét követően valamelyest feljavult a zalai gárda, de így is csak mezőnyfölénybe került, helyzetet alig tudott kidolgozni. Kizárólag Pekics lövése és Waltner ismételése, valamint Molnár távoli kísérlete kecsegtetett góllal a hazai oldalon, Végh kapus azonban mind a háromszor a helyén volt. Átellenben Urbán rúghatott volna gólt, de a kapufa mentett.

MTK-öröm a zalaegerszegi stadionban (MTI)

Egy gól döntött (MTI)

A fővárosi kék-fehérek sem villogtak pénteken, taktikus és szervezett futballjukkal azonban rászolgáltak a három pontra.

Az MTK jelenleg négy ponttal vezet a Győr előtt. A ZTE, amely maradt nyolcadik helyen, másodszor szenvedett vereséget hazai pályán – eddig csak DVSC tudott nyerni Zalaegerszegen.

Soproni Liga, 22. forduló:
ZTE FC-MTK Budapest 0-1 (0-1)
Gól: Hrepka (12.)

FC Sopron-Győri ETO – mérkőzés nélkül 0-3

Szombati program:
DVSC-TEVA – Budapest Honvéd, 15:00
BFC Siófok-Gabona Trans Kaposvár, 19:00
FC Fehérvár-REAC, 19:00
DVTK-Borsodi – Vasas, 19:00
Paksi FC-FC Tatabánya, 19:00

Hétfői program:
Újpest FC-Nyíregyháza, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik