Élet-Stílus

Fogadási botrány Angliában

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) fogadási csalás ügyében nyomoz, miután az egyik angol lapban megjelent, hogy egy profi labdarúgó manipulált egy meccset.

A The Independent írása szerint egy volt profi játékos szándékosan kiállította magát, valamint további három csapatársát rávette arra, hogy azok sárga lapot provokáljanak ki maguknak a játékvezetőnél. Az ominózus, „megbundzázott” meccsre az elmúlt két évben Nagy-Britanniában került sor.

Az egykori labdarúgó – akiről semmit sem tudni, az is csak feltételezés, hogy a Premier League-ben futballozott – egy bukméker kérésére cselekedett, cserébe az elengedte tetemes, mintegy 50 ezer fontos adósságát. Az angol szövetség (FA) azonnal reagált, a szóvivője elmondta, vizsgálat indul az ügyben, továbbá emlékeztetett arra, hogy a játékosok nem fogadatnak azon bajnokság találkozóira, amelyben érdekeltek.

Adóságának elengedéséért bundázott a játékos

Adóságának elengedéséért bundázott a játékos

„Először is meg kell tudnunk, hogy pontosan hol, melyik bajnokságban történt az eset, hiszen a cikkben csak annyi szerepel, hogy Nagy-Británniában, azt nem tudjuk, hogy Angliában, esetleg máshol” – tette hozzá az FA szóvivője.

Az ügy egy szerencsejáték-függőség kapcsán tartott szemináriumon került napvilágra. A szóban forgó játékost egyébként abban a szenvedélybeteg futballistákat gyógyító intézetben kezelték, amelyet Tony Adams, az Arsenal egykori alkoholista futballistája alapított, és amelyet az angol szövetség, valamint a játékosok szakszervezete is támogat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik