Élet-Stílus

Federer kiesett Key Biscayne-ben

A világelső Roger Federer idei első tornagyőzelmére még várni kell. Egy biztos, a 26 éves svájci klasszis Key Biscayne-ben sem diadalmaskodhat, miután a negyeddöntőben három szettben kikapott az amerikai Andy Roddicktól.

A korábban betegséggel küzdő Roger Federernek nem igazán megy mostanában a játék, a várt eredmények mindenesetre elmaradnak. Az Australian Openen az elődöntőben botlott a későbbi győztes szerb Novak Djokoviccsal szemben, míg Dubajban már az első körben kikapott a brit Andy Murraytól.

A következő versenyén, Indian Wellsben az amerikai Mardy Fish verte ki az elődöntőben – méghozzá simán, legutóbb, Key Biscayne-ben pedig Andy Roddick ellen szenvedett vereséget a negyeddöntőben. Nagy csatában. Három szettben. Az amerikai játékos diadalával 2-15-re módosította a Federerrel szembeni mérlegét, 11 vereség után verte meg újra a világelsőt – ezt megelőzően 2003-ban, Montrealban sikerült győznie.

Roger Federer búcsúzni kényszerült (Getty)

Roger Federer búcsúzni kényszerült (Getty)

Az amerikai szokásához híven remekül adogatott, az első szerváinak 77 százalékából pontot ért el, s 18 ászt is bevágott a meccs során. „Soha senki sem vert meg egymásután 12-szer, ez mindenképpen mellettem szólt” – viccelődött a végén Key Biscayne-i tornát 2004-ben egyszer már megnyerő Roddick, aki az elődöntőben a szerb Janko Tipsarevicset simán elintéző orosz Nyikolaj Davigyenkóval találkozik. A másik ágon a spanyol Rafael Nadal és a cseh Thomas Berdych vív meg a döntőért.

A nőknél már kialakult a finálé párosítása: a szerb Jelena Jankovics a címvédő Serena Williamsszel találkozik. A két hölgy eddigi öt mérkőzéséből háromszor a szerb győzött.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik