Élet-Stílus

Elmarad a rendkívüli MLSZ-közgyűlés

Elmarad a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hétfőre kiírt rendkívüli közgyűlése, melyen a Telkibe tervezett edzőközpont finanszírozásáról kellett volna dönteni. A komplexum tervezett átadási határideje 2008 márciusa volt.

A 2,5 milliárd forintos beruházás egy részét az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) finanszírozza, a fennmaradó összeg jelentős részére pedig hitelt szeretne felvenni az MLSZ. Serényi Péter sajtófőnök arról tájékoztatta az MTI-t, hogy további tárgyalások szükségesek az OTP Bank és az MLSZ között a hitelkonstrukció ügyében, ezért marad el a közgyűlés.

A pénzintézet viszont azt tudatta közleményében a távirati irodával, hogy nem kívánja a Telkiben létesítendő edző- és tudományos központtal kapcsolatos finanszírozási ajánlatát fenntartani. Az OTP a visszalépést azzal indokolta, hogy „a szerződéskötés deklarált feltételei nem teljesültek”. A bank azt is közölte, hogy az ügylettel foglalkozó munkatársaik a döntésről írásban is tájékoztatták a labdarúgó-szövetség elnökét.

„Az OTP Bank Nyrt. számos feltételhez kötötte finanszírozási ajánlatát és fenntartotta magának a jogot, hogy a feltételek teljesítését, azok minőségi megfelelőségét értékelje, és ennek alapján hozza meg a végleges döntést. Nem történt előrelépés a feltételek teljesítésében, ezért az OTP Bank nem kívánja finanszírozási ajánlatát fenntartani” – áll a közleményben.

A finanszírozást illetően sincs még döntés (MTI)

A finanszírozást illetően sincs még döntés (MTI)

A Telkibe zervezett komplexum – amelynek tervezett átadási határideje 2008 márciusa volt… – magában foglalna egy szállodát, négy futballpályát, valamint egy sportcsarnokot, teniszpályákat, konferenciatermet és strandfocipályát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik