Élet-Stílus

Beckenbauer az angolokat dicsőíti

A rivális Németország futball-legendája, Franz Beckenbauer szerint a Premier League a világ legerősebb bajnoksága, és a Császár nagyon sajnálja az angolokat, hogy lemaradtak a nyári osztrák-svájci Európa-bajnokságról.

A játékosként és szakvezetőként is világbajnok Franz Beckenbauer szerint az angol bajnokság minőségét és erejét tekintve megelőzi a német, a spanyol, valamint az olasz pontvadászatot is. A Bayern München 62 éves elnöke erről Sky Sportsnak beszélt. „Az angol Premier League valószínűleg a világ legerősebb bajnoksága” – nyilatkozta Franz Beckenbauer.

A legenda így folytatta: „Fantasztikus labdarúgók játszanak a szigetországban, és ez bizony kulcsszerepet játszik Anglia labdarúgásának sikereiben. Négy angol csapat is bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, így aligha kérdéses, hogy Anglia még mindig a világ elsőszámú futballnemzete.”

Dicsősíti és sajnálja az angolokat (sportard.wdr.de)

Dicsősíti és sajnálja az angolokat (sportard.wdr.de)

Ez utóbbi megjegyzésnek némileg azért ellentmond, hogy a „háromoroszlános” válogatott nem jutott ki az osztrák-svájci Európa-bajnokságra. Beckenbauer szerint ez egyszerű „baleset”.

„A kontinenstorna Anglia nélkül nem lehet az igazi, hiszen az angol válogatott még mindig a világ egyik legjobbja. Nekik Horvátország ellen már a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, de elveszítették azt a meccset. Ez egy baleset volt, persze nagyon sajnáltam őket” – tette hozzá a Császár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik