Élet-Stílus

Arsenal-Liverpool – a héten másodszor

A szerdai Bajnokok Ligája-ütközet után szombaton Premier League-mérkőzésen méri össze az erejét a két angol gigász, az Arsenal és a Liverpool.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 1-1-re végzett az Arsenal és a Liverpool, azaz még semmi sem dőlt. Noha a bajnokságot is nagyon komolyan veszi a két csapat, gyaníthatóan – tekintve a keddi, újabb BL-összecsapásukra – egyik edző sem kockáztat a három pontért, legalábbis ez derül ki a Premier League-rangadót felvezető nyilatkozatokból.

„Lehetetlen egy hét alatt háromszor ugyanazt a csapatot pályára küldeni. A kor is fontos, a fiatal Fernando Torres két nap alatt kipiheni magát, de veterán Sami Hyypiának több időre van szüksége. Valószínűleg változtatnom kell, az alapemberekre ugyanis nagy szükségünk lesz kedden” – magyarázta Rafa Benítez, a negyedik helyen álló Liverpool menedzsere. A spanyol szakvezető az eltiltott Javier Mascheranóra biztosan nem számíthat, és könnyen elképzelhető, hogy Fernando Torres és Steven Gerrard mellett Jamie Carraghert is pihenteti majd.

Nyilvánvaló, hogy kollégája, Arsene Wenger is a BL-meccset szem előtt tartva állítja össze a szombati csapatát. „Kemény meccset játszottunk szerdán. Robin van Presie a combját fájlalja, ő nem léphet pályára, viszont Emmanuel Adebayor bokasérülése nem súlyos. A csatár jó állapotban van, persze az kérdéses, hogy végigtudja-e játszani a 90 percet” – így Wenger, akinek az eltiltott Abou Diabyt biztosan nélkülöznie kell.

Szerdán nem bírtak egymással (Getty)

Szerdán nem bírtak egymással (Getty)

Az Arsenalnak egyébként valamivel fontosabb a bajnoki, mint az ellenfelének. A Liverpool öt ponttal tudja maga mögött az Evertont, a londoniak viszont nagy csatában vannak – most – a második helyért, egy pont a hátrányuk a Chelsea-vel szemben, míg a listavezető Manchester United hat ponttal előzi meg őket.
A közös múlt kapcsán annyit: Premier League-meccseiket figyelembe véve a Liverpoolnak jobb a mérlege (14 győzelem, 9 vereség, 8 döntetlen), hazai pályán viszont az Arsenal az eredményesebb (6 győzelem, 5 vereség, valamint 4 vereség).

Egy élvonalbeli klub, a Portsmouth és három másodosztályú egylet az FA-kupa elődöntőjében lesz érdekelt a hétvégén. A Pompey Gera Zoltán csapatával, a West Brommal találkozik szombaton a Wembley Stadionban, míg vasárnap ugyanitt a Ferenczi Istvánnal felálló Barnsley a Cardiffal csap össze.

Az FA Kupa 137 (!) éves történetében 1908 óta ez a első olyan idény, amikor a legjobb négy között mindössze egy élvonalbeli csapat található. Arra, hogy a döntőben ne legyen első osztályú gárda, utoljára az 1888-1889-es (!) kiírásban volt példa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik