Élet-Stílus

Horribilis összeg a német gólvágóért

Mario Gomezért sorban állnak nagy európai klubok, a váltást azonban megnehezíti, hogy a VfB Stuttgart horribilis összeget kér a gólerős csatárért.

Sokan biztosra veszik (vagy vették…), hogy a 22 éves német válogatott támadó – akinek az édesapja spanyol – a következő szezont már nem a VfB Stuttgartban kezdi meg, a klubváltását azonban minimum megnehezíti, hogy csapata horribilis, német eladási rekordnak megfelelő összeget kérte, körülbelül 50 millió eurót, és ez bizony elveheti a csatárra hajtó klubok kedvét.

Mario Gomez ára – köszönhetően annak, hogy remek formában van – csaknem megháromszorozott a szezon óta, és kérdés, hogy az érdeklődök – az AC Milan, a Barcelona, a Real Madrid, a Chelsea és az AS Roma – közül melyik együttes hajlandó ennyit fizetni érte. „Mi hisszük, hogy megér 50 millió eurót” – jelentette be Jochen Schneider, a VfB Stuttgart sportigazgatója.

50 millió euróba kerül (Getty)

50 millió euróba kerül (Getty)

A csapat edzője, Armin Veh a csatár fejlődése szempontjából fontosnak tartja, hogy az néhány évig még Stuttgartban futballozon. A szakvezető ragaszkodása persze érthető, hiszen Gomez most futó szezonban a bajnokságban 15, a kupában hat, a Bajnokok Ligája csoportkörében pedig három gólt szerzett.

A válogatottban eddig 9-szer szerepelt, s hatszor volt eredményes, a legutóbbi, Svájc elleni felkészülési meccsen kétszer is beköszönt. Kétségkívül ez remek ajánlólevél, 50 millió eurós ára viszont több mint riasztó lehet a csatárt csábítóknak.

Négy meccset kapott a “Markolászó”

Négy bajnokitól eltiltotta a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága az ellenfele nemi szervét megmarkoló David Jarolimot, a Hamburge cseh játékosát.

A futballista csapata szombati, Bielefeld elleni mérkőzésén a 67. percben egy szóváltást követően követte el tettét, amit a játékvezető pontosan látott és azonnal kiállította a középpályást. Jarolim nem úszta meg az eltiltással, ugyanis még 10 ezer euró büntetést is be kell fizetnie a DFB számlájára. Klubja 15 ezer euróra büntette a játékost. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik