Élet-Stílus

Holnap kell mosakodnia Várhidinek

Várhidi Péternek a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén a múlt szerdai Szlovénia ellen elveszített barátságos mérkőzésről kell beszámolnia. A szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy ebben semmi rendkívüli nincsen, a jövője továbbra is ugyanolyan bizonytalan mint idáig.

A szövetség a múlt szerdai szégyenteljes mérkőzést követően egy nappal közleményt adott ki, amelyben „elfogadhatatlannak nevezte a válogatott hozzáállását, a kiábrándító és lelketlen játékot”. Ezzel együtt arra kérte a szövetségi kapitányt, hogy készítsen részletes szakmai elemzést a szlovénok elleni meccsről, és a következő elnökségi ülésen tájékoztassa arról az elnökséget.

Várhidi Péter szerint ebben semmi különleges nincsen, hiszen idáig is minden válogatott találkozó után el kellett írásban készítenie beszámolóját, amelyet aztán személyesen adott elő az elnökségnek. „A különbség csak annyi, hogy a mostani meccs után az MLSZ közleményt adott ki a meccsről” – mondta lapunknak a kapitány, aki mellesleg nyilvánosan is bocsánatot kért a szurkolóktól a szlovénok elleni produkció miatt.

Közösen folytatják? (MTI)

Közösen folytatják? (MTI)

„Egyes játékosok hozzáállásával én sem voltam elégedett, de erről részletesen csak az ülés után szeretnék beszélni” – nyilatkozta Várhidi, akinek továbbra is bizonytalan a posztja, hiszen januárban határozatlan időre szóló szerződést kötött az MLSZ-szel.

A szövetség elnöke a januári bejelentés után azt mondta, hogy a bajuszos edző volt az egyetlen jelölt. Ez már csak azért is érdekes, mert korábban Kisteleki István számtalan alkalommal kijelentette, hogy külföldi szakembert szeretne látni a válogatott kispadján.

Felmerül a kérdés, hogy a múlt csütörtöki – a válogatott, és ezzel együtt a kapitány teljesítményét – ostorozó közleménnyel már egy esetleges váltást akar-e előkészíteni az MLSZ. Várhidi ezzel kapcsolatban nem akart találgatásokba bocsátkozni, lapunknak csak annyit mondott, hogy ő nem lát bele a szövetség vezetőinek a kártyáiba: „A helyzetem továbbra is bizonytalan, a meghatározatlan időre szóló szerződésemet bármikor felbonthatja a szövetség.”

Legutóbb Várhidi elődjének, Bozsik Péternek kellett vesztes meccs után év közben, rendkívüli beszámolót készítenie: Bozsik a 2006. október 11-i Málta ellen idegenben 2-1-re elveszített Európa-bajnoki selejtező után készített jelentést, amit az elnökség nem fogadott el, a szakvezető pedig lemondott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik