Élet-Stílus

Kapitányként megbukott a mexikói futball-legenda

Elbocsátották állásából Hugo Sanchez mexikói kapitányt, akinek utódja a Luiz Felipe Scolari, Jose Pekerman vagy az olaszokkal világbajnok Marcelo Lippi lehet.

A valaha volt legjobb mexikói labdarúgót azért rúgták ki, mert az U23-as csapat, amelyet szintén ő irányított, nem jutott ki a pekingi olimpiára. A szövetség végrehajtó bizottsága amúgy egyhangúlag döntött úgy, hogy Hugo Sancheznek mennie kell; helyette Jesus Ramirez irányítja a felnőtt nemzeti csapatot.

Az U17-es válogatottat 2005-ben világbajnoki címig vezető szakember megbízatása egyelőre csak a jövő hónapban esedékes Kína elleni barátságos találkozóra szól. A helyi média szerint a szövetség vezetői neves, elismert edzőt szeretnének majd a kispadra ültetni. A mexikói lapokban arról olvasni, hogy a jelenlegi portugál kapitány, a brazil Luiz Felipe Scolari, az argentin Jose Pekerman, valamint az olaszokkal 2006-ban világbajnoki címet szerző Marcelo Lippi lehet a befutó.

„Nyerteseket akarunk, nem bocsátunk még egy kudarcot. Nagyon nehéz feldolgozni, hogy nem jutottunk ki Pekingbe, el tudja valaki képzelni, mi lenne akkor, ha a csapatunk a dél-afrikai világbajnokságon sem lenne ott?!” – tette fel a költői kérdést a szövetség (FMF) első embere, Justino Compean. A vb-selejtezősorozat három hónap múlva rajtol a térségben.

Kapitányként nem volt sikeres (esmas.com)

Kapitányként nem volt sikeres (esmas.com)

A korábban a Pumasszal sorozatban két bajnoki címet szerző Sanchez – akit nyers stílusa miatt nem mindenki szível – kapitányi állása azután került veszélybe, hogy a válogatott az Egyesült Államokkal szemben elbukta a 2007-es Arany Kupa döntőjét, és ezt a fiaskót a Copa Americán szerzett bronzérem sem feledtette el igazán. Sanchez 16 hónig forgatta a karmesteri pálcát, ugyanakkor kirúgása, kvázi bukása sem homályosíthatja el rendkívül sikeres játékos karrierjét.

Sanchez európai aranycipős, ötször volt spanyol gólkirály, a Real Madrid játékosaként négyszer, és a királyi klubbal öt bajnoki címet is szerzett, sőt egyszer-egyszer a Spanyol Kupát és az UEFA-kupát is elhódította, de korábban az Atlético Madriddal is volt kupagyőztes. A hazája válogatottjában 60 mérkőzésen 29 gólt szerzett. Nem mellékesen: őt választották meg a huszadik század legjobb mexikói sportolójának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik