Élet-Stílus

Ismét szökik a Real

A Real Madrid viszonylag sima, 3-1-es győzelmet aratott a vendég Sevilla fölött a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában, így megerősítette helyét az élen.

A Real kijavította múlt heti botlását (Valancia 2-3), jó játékkal, simán verte a Bernabeu-stadionban fellépő Sevillát. A királyi csapat már a 8. percben megszerezte a vezetést, Wesley Sneijder szabadrúgása után Gabriel Heinze fejelt öt méterről a kapu jobb oldalába, s ezután is támadásba maradt.

Ugyanakkor nem nőtt a különbség, a Real Madrid ugyanis kihagyta a helyzeteit, vagy ha úgy tetszik, a sevillai kapus Andres Palop mutatott be bravúrokat. A 37. percben aztán váratlanul egyenlített a vendég Sevilla: Daniel Alves baloldali szabadrúgása után Seydou Keita hozta fejjel helyzetbe Frederic Kanoutét, aki közelről a jobb alsó sarokba bombázta a labdát.


Hamarosan újra a Real volt előnyben, köszönhetően a csapat mezében 290. alkalommal eredményes, a királyi klub vonatkozó örökranglistáján második helyen álló Raúlnak (az első Alfredo Di Stéfano 307 találattal…), aki Sneijder indítását követően két védő között átvette a labdát, majd a jobb felső sarokba lőtt.

Raúl a 290 Real-gólját szerezte (AP)

Raúl a 290. Real-gólját szerezte (AP)

A szünet után is a Real dominált, Gonzalo Higuain rövid idő alatt akár mesterhármast is szerezhetett volna, csakhogy előbb mellé lőtt, majd Palop babrált ki vele két egészen parádés védést bemutatva. Higuain azonban nem adta fel, és a 65. percben egy formás támadás, Guti beadása után csak betalált a kapuba.

A folytatásban az eredmény már nem változott, pedig a hajrában Luis Fabiano igen közel járt a szépítéshez, egyúttal ahhoz, hogy izgalmassá tegye a végjátékot, csakhogy nagy helyzetben mellé fejelt. Győzelmének köszönhetően a címvédő Real hat ponttal vezet a Villarreal, héttel a Barcelona előtt.

„Tettünk egy újabb kis lépést a bajnoki cím felé, persze folytatnunk kell a harcot. Most a Villarreal van közelebb hozzánk, de biztos vagyok benne, hogy a Barcelona még nem adta fel” – értékelte a helyzetet Ramon Calderon, a Real elnöke.

Valencia: hátrány a hazai pálya

A Valencia, amely egy hete a Berbnabeúban verte a Realt, a 30. fordulóban hazai pályán kapott ki a Mallorcától, ráadásul simán, 3-0-ra. A gárdának ez volt a nyolcadik veresége az ottonában, rajta kívül csak a tökutolsó Levante botlott ennyiszer a saját szurkolói előtt. A Valencia a 11. helyen áll a tabellán. A Deportivo La Coruna vasárnap simán verte a Real Murciát, Xisco mesterhármast ért el. A 21 esztendős csatárnak ez volt a hetedik gólja a mostani bajnokságban.

Primera División, 30. forduló:
Real Madrid-Sevilla 3-1 (2-1)
Gól: Heinze (7.), Raul (39.), Higuain (65.), ill. Kanoute (37.)

Deportivo La Coruna-Real Murcia 3-1 (1-1)
Gól: Xisco (22., 46., 49.), ill. Lucas (1.)

Almería-Levante 2-1 (2-0)
Gól: Soriano (2.), Melo (35.), ill. Iborra (90.)

Espanyol-Racing Santander 0-3 (0-2)
Gól: Serrano (14.), Munitis (24.), Bolado (90.)

Getafe-Osasuna 0-2 (0-1)
Gól: Flano (41.), Punal (69., 11-esből)
Kiállítva: Contra (29., Getafe)

Recreativo Huelva-Athletic Bilbao 1-1 (1-0)
Gól: Amorebieta (13.), illetve Aduriz (81.)
Kiállítva: Amoeda (90., Recreativo Huelva)

Valencia-Real Mallorca 0-3 (0-2)
Gól: Guiza (11., 59.), Ramos (20.)

Valladolid-Real Zaragoza 2-1 (0-1)
Gól: Victor (53.), Llorente (75.), illetve Zapater (29.)
Kiállítva: Juanfran (90., Zaragoza)

Villarreal-Atlético Madrid 3-0 (2-0)
Gól: Santi Cazorla (39.), Nihat Kahveci (43., 66.)

Real Betis-Barcelona 3-2 (0-2)
Gól: Edu (64., 78.), Juanito (76.), ill. Krkic (13.), Eto’o (15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik