Élet-Stílus

Egymással verekedtek a River Plate drukkerei

Egymással csaptak össze vasárnap a River Plate szurkolói az Arsenal elleni argentin bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt. A verekedés után hét szurkolót szállítottak kórházba, az egyikük súlyos koponyasérülést szenvedett.

A River Plate vasárnap kivételesen a Velez Sarsfield otthonában fogadta az Arsenalt, mivel saját otthonában, a Monumental Stadionban más programra került sor. A verekedés a lelátó egy részének birtoklásáért bontakozott ki két különböző szurkolói csoport, a Borrachos del Tablon és a Banda del Oeste között.

Noha a két tábor tagjai egyaránt a Riverért szorítanak, a felek nem kímélték egymást, ököllel, botokkal, láncokkal és leszakított műanyag székekkel támadtak. Az incidensben legalább heten sérültek meg (köztük egy rendőr), őket kórházba szállították. Az intézet szóvivője szerint az egyikük súlyos koponyasérüléseket szenvedett, az „agyi funkciói minimálisra csökkentek”. Az első jelentések szerint három balhézó szurkolót állítottak elő.

Verekedés a lelátón (Getty)

Verekedés a lelátón (Getty)

Argentínában komoly gondot okoz a szurkolók viselkedése, alig akad balhémentes forduló. A múlt héten a Racing-San Lorenzo meccs szakadt félbe, miután a hazai drukkerek rakétákat hajígáltak a pályára, így tiltakoztak az ellen, hogy a csapatukból három játékost is kiállított a bíró, aki ráadásul egy általuk szabályosnak ítélt gólt is érvénytelenített. Két héttel korábban pedig San Lorenzo-Velez Sarsfield meccset fújták le néhány perccel a kezdés után – a Velez rajongói a mérkőzésre vezető úton elhunyt társuk miatt tüntettek. A River Plate-Arsenal találkozó végigment, azt a „hazaiak” nyerték meg 1-0-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik