Élet-Stílus

Talmácsi hamar kiesett Jerezben

Talmácsi Gábor műszaki hiba miatt feladta a nyolcadliteres kategória versenyét a Spanyol Nagydíjon, így két futam után csak a 18. helyen áll a világbajnoki pontversenyben. A Jerezben az olasz Simone Corsi diadalmaskodott.

A 125-ös kategória magyar világbajnoka a negyedik rajtkockából startolhatott a Spanyol Nagydíjon, a célegyenes utáni kanyarba viszont már a harmadik helyen fordult be. A nyitókör után Bradley Smith, Nicolas Terol, Talácsi Gábor volt a sorrend.

A folytatásban Terol megelőzte Smith-t, Simone Corsi pedig Talmácsi mellett száguldott el, majd a második pozícióban landolt. Talma ragadt az élbolyra, úgy tűnt, a tavalyi győztes ezúttal is versenyben lesz a dobogóért Jerezben. A harmadik kör elején aztán Stefan Bradl is bejött elé – másodpercekkel később kiderült, nem véletlenül… Talmácsi motorja ugyanis megadta magát, így a magyar pilóta kénytelen volt feladni a versenyt.

Nem volt szerencséje (MTI/EPA)

Nem volt szerencséje (MTI/EPA)

Talmácsinak nincs szerencséje az új Apriliával, hiszen azzal a Katari Nagydíjon is problémák voltak, a címvédő így az élről visszacsúszva a 12. helyen végzett Losailban. Két futam után az összetettben 30 pontos hátránnyal csak a 18. helyen áll.

Ami a spanyol versenyt, a Talma nélküli folytatást illeti: az élen egy hatfős, később ötfősre olvadó boly alakult ki, Corsi a 10. körben állt az élre, s meg is nyerte a futamot csapattársa, Terol előtt. A harmadik hely sorsa csak az utolsó centiken dőlt, a dobogó legalsó fokára Smith állhatott fel, a negyedik Bradl lett.

Talmácsi csalódott

„Szomorú vagyok a katari és a spanyol futam miatt, mert nagyon jó formában érzem magam. Az első két körben úgy gondoltam, hogy a dobogóért csatázhatok, és a győzelemre is lett volna esélyem, de a technika nem így gondolta. A második kör végén a célegyenesben megállt a motorom, de mivel most nem ugyanaz a hiba adódott, mint Katarban, így nem sikerült versenyben maradnom. El kell felejtenem ezt a két roppant balszerencsés nagydíjat, és a következő, portugáliai versenyre kell koncentrálnom” – nyilatkozta Talmácsi a saját honlapján.

A hazai pályán versenyző Bancaja Aspar csapat csődöt mondott Jerezben, Talma mellett a Katarban győztes Sergio Gadea is kiesett a hatodik körben, Pere Tutusaus pedig a 19. helyen zárt.

Tóth Imre pontszerző

A 250-es géposztályban Tóth Imre a 15. helyen végzett, a versenyt Mika Kallio nyerte. A finn pilótának óriási szerencséje volt, hiszen előbb Thomas Lüthi esett ki mellőle, majd az első helyért viaskodó Marco Simoncelli és Alvaro Bautista ütközött össze az utolsó körben. A kiesések Mattia Pasininak is jól jöttek, az olasz versenyző a kilencedikről került a második helyre.

A királykategóriában Dani Pedrosa könnyű győzelmet aratott a két Yamaha-pilóta, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo előtt. Érdekes, hogy a 100. dobogós helyezését elérő Rossi elszámolta magát, az utolsóelőtti kört vélte utolsónak, és már elkezdett ünnepelni, szerencséje, hogy még idejében észbekapott. A címvédő Casey Stoner szenvedett a jerezi futam során, kétszer is nagyot hibázott, és így csak a 11. helyet szerezte meg.

Schumi negyedik lett

Első hivatalos motorversenyén a negyedik helyen végzett Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka. A 39 éves német pilóta Misanóban mutatkozott be új szerepkörében, ahol egy 990 köbcentis KTM nyergében a KTM Trophy elnevezésű tízkörös viadalon indult. “Egy-két versenyen még indulok, de szó sincs egy második karrier kezdetéről” – így a 2006-ban visszavonult klasszis.


Spanyol Nagydíj, Jezez
125 kcm:

1. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 41:46.100 p
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 3.206 mp hátrány
3. Bradley Smith (brit, Aprilia) 4.986 mp h.

A vb pontverseny állása a 2. futam után:
1. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 34 pont
2. Stefan Bradl (német, Aprilia) 29
3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 26

18. Talmácsi (Aprilia) 4

250 kcm:
1. Mika Kallio (finn, KTM) 45:27.908
2. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 4.277 mp h.
3. Juki Takahasi (japán, Honda) 4.287 mp h.

15. Tóth Imre (Aprilia) 1 kör hátrány

A vb pontverseny állása a 2. futam után:
1. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 45 pont
2. Mika Kallio (finn, KTM) 41
3. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 31

19. Tóth Imre (Aprilia) 1

MotoGP:
1. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 45:35.121
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 2.883 mp h.
3. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 4.339 mp h.

A vb pontverseny állása a 2. futam után:
1. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 41 pont
2. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 36
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 31

Ajánlott videó

Olvasói sztorik