Élet-Stílus

Rómában ikszelt az Inter

A Serie A 31. fordulójában - az AS Romához hasonlóan - az éllovas Inter sem bírt soros ellenfelével, idegenben 1-1-et játszott a Lazióval, így a helyzet nem változott az élen: a milánóiak továbbra is négy ponttal vezetik a tabellát.

Az Inter könnyen növelhette volna előnyét a tabella élén, miután az AS Roma ikszelt a Cagliarival, ám üldözőjéhez hasonlóan nem tudta begyűjteni a három pontot: csak 1-1-es döntetlent játszott a római Stadio Olimpicóban a Lazióval.

Jóllehet, a milánói kék-feketék nagyon korán, már a 11. percben megszerezték a vezetést, a jobb oldalon meglépő Maicon átadása után Hernan Crespo néhány lépésről lőtt a kapu közepébe. A folytatásban mind a két oldalon akadtak helyzetek, az állás azonban nem változott – egészen az 59. percig.

A második félidő elején az Inter támadott többet, ezzel szemben a házigazda szerzett gólt: Cristian Ledesma a saját térfeléről indította a leshatárról kilépő Tommaso Rocchit, aki megnézte a jobb alsó sarkot, és 11 méterről oda is lőtte a labdát.

Az AS Roma után az Inter is megbotlott (AP)

Az AS Roma után az Inter is megbotlott (AP)

A Lazio akár a győzelmet is megszerezhette volna, a római kapufa azonban kétszer is megmentette az Intert, előbb Valon Behrami próbálkozásánál, majd Ousmane Dabo lövésénél – utóbbinál a felsőlécről vágódott a labda a gólvonal elé.

Maradt az 1-1-es döntetlen, azaz a listavezető sorozatban harmadik meccsén maradt nyeretlen, a Genoa és a Lazio ellen ikszelt, a Juventustól pedig kikapott, de így is négy ponttal előzi meg az üldöző AS Romát.

Serie A, 31. forduló:
Lazio-Internazionale 1-1 (0-1)
Gól: Rocchi (59.), illetve Crespo (11.)

Korábbi eredmény:
Cagliari-AS Roma 1-1

Vasárnapi program:
AC Milan-Atalanta, 15:00
Catania-Torino, 15:00
Empoli-Sampdoria, 15:00
Genoa-Reggina, 15:00
Juventus-Parma, 15:00
Livorno-Siena, 15:00
Udinese-Fiorentina, 15:00
Napoli-Palermo, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik