Élet-Stílus

FTC: oda a feljutás?

A Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a Szolnok ottonában az NB II Keleti csoportjában, és ezzel hat pontra került a feljutást jelentő első helytől.

A szolnoki vereségével nagyon nehéz helyzetbe került a Ferencváros, mivel már hat pont a hátránya, kisebb csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a feljutást érő első helyet az NB II Keleti csoportjában. A Szolnok-FTC rangadó első 45 perce kiegyenlített küzdelmet hozott, igaz, a zöld-fehérek előtt adódtak nagyobb helyzetek, Ndjodo előbb 8 méterről rosszul találta el a labdát, majd centikkel emelt kapu fölé.

Némiképp furcsa volt, hogy ezen a meccsen Lipcsei is csatárként futballozott. A szünet előtt egy nagyszerű szabadrúgásgóllal szerezte meg a vezetést a Szolnok: a ferencvárosi nevelésű Gohér 20 méterről csavarta a labdát a kapu bal oldalába. A második félidőben jobbára csak a védekezéssel törődött a hazai gárda, de hiába ment előre a Ferencváros becsülettel, sokáig képtelen volt betalálni.

Nehéz helyzetben van Csank János és a Fradi (MTI)

Nehéz helyzetben van Csank János és a Fradi (MTI)

A 76. percben aztán csak egyenlített az FTC: Bartha középre adása után Ndjodo néhány lépésről lőtt a hálóba. Kisvártatva azonban egy jól eltalált lövéssel újra előnybe került a Szolnok, Szalai vitte fel a labdát, amely Kiss Zoltán elé került, és ő 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A hátralévő néhány percben elkeseredetten támadt a Fradi, de pont nélkül maradt, miután a korábban egy lesgólt már szerző Shaw nagy helyzetben luftot rúgott…

„Mindössze két lövés ment kapura, és ezekkel az amúgy jól eltalált lövésekkel nyert a hazai együttes… Azt nem értem, hogy a második gól előtt a szolnokiak játékosa miképp tudta felvinni a labdát. A döntetlen persze benne volt a pakliban, de azt nem gondoltam volna, hogy kikapunk” – értékelt a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek Csank János, az FTC edzője. Sikerének köszönhetően a Szolnok (47 pont) vezeti a Keleti csoportot, a Kecskemét (45) a második, a Fradi (41) a harmadik helyen áll.

Csonttörés

A meccs alatt és után nagyobb rendbontásra nem került sor, a biztonsági szolgálat egyik munkatársa azonban komolyabb sérülést szenvedett: eltört a kulcscsontja – írja az MTI.


NB II, Keleti csoport, 20. forduló:

Szolnok-FTC 2-1 (1-0)
Gól: Gohér (45.), Kiss Z. (81.) ill. Ndjodo (76.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik