Élet-Stílus

Tragédia és Milan-dráma Olaszországban

Egy szurkoló halála miatt elmaradt a Juventus-Parma mérkőzés az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. A tragédiát az AC Milan drámája követte, a Bajnokok Ligájában címvédő csapat hazai pályán kapott ki az Atalantától.

A 31. fordulóban vasárnapra kiírt Juventus-Parma mérkőzés elmaradt egy szurkoló halála miatt. A vendégcsapat drukkerét egy Torinóhoz közeli autópálya-pihenőben ütötte el egy busz. Amint az utóbb kiderült, a két csapat hívei közül néhányan szóváltásba keveredtek egymással, és a tragédia akkor következett be, amikor a Juventus-szurkolókat szállító busz vezetője meg akart fordulni járművével, hogy a nagyobb bajt megelőzendő a drukkerekkel elhagyja a helyszínt – írta az MTI.

A szerencsétlenül járt, 28 éves Matteo Bagnaresit azonnal kórházba szállították, de mire odaértek vele, már elhunyt. A két érintett klub – az Olasz Labdarúgó-szövetség hozzájárulásával – lemondta a találkozót, amelyet a hírek szerint április 16-án pótolnak majd. A többi mérkőzést lejátszották vasárnap, de mindenhol gyászszünettel emlékeztek a meghalt szurkolóra.

Padlón Massimo Ambrosini és a Milan (AP)

Padlón Massimo Ambrosini és a Milan (AP)

A San Siro továbbra is elátkozott hely az AC Milan számára, a BL-szereplést érő negyedik helyre hajtó milánóiak negyedik alkalommal kaptak ki otthonukban a bajnokságban, ezúttal Atalanta vitte el a három pontot. A Milan borzalmasan gyengén futballozott az első félidőben, ennek tükrében nem is volt meglepő, hogy a szünetben 0-2 virított az eredményjelzőn (a lelátón pedig fütyült, tüntetett a Milan szurkolótábora).

A 31. percben Sergio Floccari közeli lövését elsőre védte Zejko Kalac, ám a kapus az ismétléssel szemben már tehetetlen volt, a 26 éves csatár éles szögből lőtt a hálóba. A 41. percben Antonio Langella duplázta meg az előnyt, midőn 10 méterről, nagy erővel a jobb alsóba küldte a labdát.

A szünet után nagy elánnal támadt az AC Milan, ugyanakkor a kontrára játszó Atalanta előtt is akadtak helyzetek, ezek közül Cristiano Doni puskázta el a legnagyobbat, ziccerben kapu fölé bombázott. A hazaiaknak sokáig semmi sem jött össze, ráadásul Clarence Seedorf és Massimo Ambrosini gólját érvénytelenítette a bíró, előbbit les, utóbbi kapustámadás miatt. Paolo Maldini fejesgólját viszont már megadta, sőt, a 90. percben a Milan akár egyenlítetett is volna, Andrea Pirlo tizenegyesét azonban védte Ferdinando Coppola kapus. A krónikához tartozik, hogy Alessandro Nestát reklamálásért kiállították. A Milan a drámai csatavesztés után a hatodik helyen áll a Serie tabelláján.

A milánói piros-feketék által is kinézett negyedik hely szempontjából fontos mérkőzést rendeztek Udinében, ezen az Udinese 3-1-re verte a Fiorentinát (1-1-es állásnál a hajrában Antonio di Natale és Fabio Quagliarella is betalált hazai részről), így három pontra megközelítette a BL-szereplést még biztosító negyedik pozícióban tanyázó firenzeieket, egyúttal maga mögé utasította a Milant. A kieső helyen álló csapatok közül a Reggina és az Empoli is kikapott, a Livorno viszont ikszelt a Sienával, ekképp újra a kiesőket jelölő vonal alá taszította a Cagliarit.

Serie A, 31. forduló:
AC Milan-Atalanta 1-2 (0-2)
Gól: Maldini (85.), ill. Floccari (31.), Langella (41.)
Kiállítva: Nesta (88., AC Milan)

Catania-Torino 1-2 (1-1)
Gól: Spinesi (3.), illetve Diana (5.), Di Michele (63.)

Empoli-Sampdoria 0-2 (0-2)
Gól: Sammarco (7.), Marzoratti (17., öngól)

Genoa-Reggina 2-0 (0-0)
Gól: Borriello (59.), Rossi (90.)

Livorno-Siena 0-0

Udinese-Fiorentina 3-1 (1-0)
Gól: Inler (13.), Di Natale (72.), Quagliarella (77.), ill.Vieri (63.)

Juventus-Parma – elmaradt

Napoli-Palermo 1-0 (0-0)
Gól:
Hamsik (90.)

Szombaton játszották:
Lazio-Internazionale 1-1
Cagliari-AS Roma 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik