Élet-Stílus

Tottiék Szardínián botlottak

Az AS Roma csapata akár egy pontra is felzárkózhatott volna az Internazionaléhoz, ha legyőzi idegenben a Cagliarit. A három helyett azonban csak egy pontot hozott el Szardíniából a fővárosi gárda, így a címvédő ismét elléphet, amennyiben legyőzi a Laziót.

A papírforma alapján sima ügynek ígérkezett a Cagliari-AS Roma bajnoki meccs, még akkor is, ha a fővárosiak 1995 (!) óta nem nyertek szombat esti ellenfelük otthonában. A mérkőzés úgy indult, hogy ez a sorozat ezúttal sem szakad meg, mivel Ferrari már a 3. percben olyan szerencsétlenül ért bele egy szögletbe, hogy Doni esélytelen volt a Roma kapujában.

Az öngól nem vette el a sérült Francesco Tottival kezdő vendégek kedvét, és állandó nyomás alá helyezték a hazaiak kapuját. A Roma rengeteg helyzetet dolgozott ki, az egyenlítő találat azonban sokáig nem akart megszületni. Az első félidő végét jelző sípszó előtti pillanatokban – ki más mint – Totti törte meg a Cagliari ellenállását. A Roma csapatkapitányának a szöglete megpattant a brazil Mancinin, mielőtt becsorgott volna a hazai kapuba.

Totti is tudja, nagy lehetőséget szalasztottak el (Grazia Neri)

Totti is tudja, nagy lehetőséget szalasztottak el (Grazia Neri)

A fordulás után a várakozásoknak megfelelően nagy fölényben játszott a vendégcsapat, Totti kisebb sérülése ellenére minden veszélyes támadásban benne volt, csak a befejezéseknél nem volt szerencséje a Romának. Giuly, majd maga a csapatkapitány is megszerezhette volna a győztes találatot, de a hősiesen küzdő Cagliari végül kibekkelte a döntetlent.

A remek lehetőséget elszalasztó Roma egy pont helyett három egységgel követi a listavezető Internazionalét, amely az esti órákban a Lazióhoz látogat. Amennyiben győznek Ibrahimovicék ismét megnyugtató előnyt szerezhetnek.

Serie A, 31. forduló:
Cagliari-AS Roma 1-1
Gól: Ferrari (3., öngól), illetve Totti (45.)

Később:
SS Lazio-Internazionale 20:30 ó

Vasárnapi meccsek:
AC Milan-Atalanta 15 ó
Catania-Torino 15
Empoli-Sampdoria 15
Genoa-Reggina 15
Juventus-Parma 15
Livorno-Siena 15
Udinese-Fiorentina 15
Napoli-Palermo 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik