Élet-Stílus

Bravúros győzelmet aratott az Arsenal

Az utóbbi öt bajnokiján nyeretlen londoni alakulat 0-2-ről emberhátrányban győzött a Blakcburn otthonában. Az Ágyúsok három pontra megközelítették a Manchester Unitedot, amely az Aston Villával kiütésével újra hatpontosra duzzasztotta a különbséget. A Liverpool és a Chelsea vasárnap játszik.

Tizenkét éve ül az Arsenal kispadján Arsene Wenger, de még egyszer nem fordult elő, hogy a londoniak sorozatban hat meccsen maradtak volna nyeretlenül. Sokáig úgy tűnt, hogy megdőlhet ez a „rekord”, hiszen a szünetben már két góllal vezetett a Bolton Wanderers, amely ráadásul fél óra elteltével emberelőnybe is került.

A padlóról állt fel az Arsenal

A mérkőzést jobban kezdte az Arsenal, gólt mégis a hazai csapat szerzett: Taylor egy jobb oldalról érkező beívelés után fejjel vette be Almunia kapuját. Az Arsenal bajnoki esélyei elszállni látszottak, amikor Diaby egy kíméletlen becsúszást követően azonnal piros lapot kapott. A hazaiak ráadásul Taylor második góljával megnyugtató előnyt szereztek a szünetig.

Wenger csapata még bízhat a bajnoki címben (Getty)

Wenger csapata még bízhat a bajnoki címben (Getty)

A fordulás után rá sem lehetett ismerni, az első félidőben meglepően gyengén futballozó londoniakra. Wenger csapata végig egykapuzta a második játékrészt, és Gallas találatával egy óra elteltével faragott a hátrányból. A francia játékos egy megpattant szöglet után üresen maradt a kapu előtt, és gond nélkül szépített.

Percekkel később már egyenlő volt az állás, miután a Hleb buktatásáért megítélt büntetőt Van Persie magabiztosan értékesítette. A holland válogatott középpályás nem sokkal később a vezetést is megszerezhette volna az Arsenalnak, de 10 méterről képtelen volt bevenni a Bolton kapuját.

A 91. percben már nem volt szerencséje a hazai együttesnek. Fabregas szabadrúgása megpattant egy hazai védőn, és védhetetlenül a kapuban kötött ki. A londoniak sikerükkel feljöttek a második helyre a tabellán, de a Chelsea vasárnap visszaelőzhet.

Ronaldo-parádé

Hihetetlen formában futballozik a Manchester United portugál sztárja a szezonban. A zseniális középpályás az Aston Villa ellen is remekelt: egy zseniális mozdulattal megszerezte a vezetést a csapatának, majd három további gólpasszal vette ki a részét a sima győzelemból.

Cristiano Ronaldo bő negyedóra elteltével egy szöglet után háttal a kapunak lőtt pimasz gólt a vendégeknek, majd még a fordulás előtt Tevezt hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A listavezető manchesteriek a szünet után sem álltak meg, a parádés támadófocijuknak két újabb találat lett az eredménye.

Premier League, 32. forduló:
Bolton Wanderers-Arsenal 2-3
Gól: Taylor (14., 43.), illetve Gallas (62.), Van Persie (68., 11-esből), Samuel (90., öngól)
Kiállítva: Diaby (31., Arsenal)

Birmingham City-Manchester City 3-1
Gól: Zárate (40., 54.), McSheffrey (76., 11-esből), illetve Elano (59., 11-esből)
Kiállítva: Queudrue (57., Birmingham)

Derby County-Fulham 2-2
Gól: Villa (10., 80.), illetve Kamara (24.), Leacock (78., öngól)

Portsmouth-Wigan Athletic 2-0
Gól: Defoe (32., 95.)

Reading-Blackburn Rovers 0-0
Kiállítva: Matejovsky (72., Reading)

Sunderland-West Ham United 2-1
Gól: Jones (29.), Reid (90.), illetve Ljungberg (18.)

Manchester United-Aston Villa 4-0
Gól: C. Ronaldo (17.), Tevez (33.), Rooney (53., 70.)

Vasárnapi meccsek:
Chelsea-Middlesbrough 14:30 ó
Tottenham Hotspur-Newcastle United 16
FC Liverpool-Everton 17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik