Élet-Stílus

Szávay egyesben gyorsan búcsúzott

Szávay Ágnes kikapott az orosz Jelena Vesznyinától a 3,77 millió dollár összdíjazású miami női torna második körében, így nem jutott be a 32 közé.

A 15. helyen kiemelt Szávay Ágnes a nyitó körben erőnyerő volt, azaz első találkozóján búcsúzott a floridai viadaltól. Ez azért is fájó, mert tegnap vehette át a 2007-es esztendő felfedezettjének járó elismerést. Az idei teljesítménye viszont – sajnos – lehangoló. Gold Coaston és az Australian Openen az első fordulóban búcsúzott. Párizsban a döntőig menetelt, ám Antwerpenben, Dohában és Dubajban szintén az első forduló jelentette a végállomást, de legutóbb, Bangalorében is csak egy kört ment. Miamiban megint egyet se, miután három szettben kikapott a világranglista 53. helyén álló Jelena Vesznyinától.

Három szettben kapott ki (MTI/EPA)

Három szettben kapott ki (MTI/EPA)

A viadal honlapjának tanúsága szerint az orosz hölgy az első szettben háromszor is brékelt – Szávaynak ez egyszer sikerült -, és 6:2-vel lépéselőnybe került. A második játszmában hátrányból állt fel a magyar teniszező, 2:4-nél zsinórban négy játékot nyerve egyenlített. A döntő szettben viszont újfent alárendelt szerepet játszott a magyar tehetség, mindössze egy gémet nyert – három adogatójátékából csak egyet tudott hozni.
Vesznyina 2 óra 19 perc alatt került a harmadik körbe, ahol azzal az amerikai Ashley Harkleroaddal találkozik, aki háromszor is legyőzte már Szávayt. A magyar hölgy az orosz Dinara Szafina oldalán párosban is érdekelt Miamiban – és talán tud majd javítani…

Miami, női torna, 2. forduló:
Vesznyina (orosz)-Szávay (15.) 6:2, 4:6, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik