Élet-Stílus

Súlyosan megsérült az egyik Bayern-sztár

Csaknem biztos, hogy Hamit Altintop számára véget ért a szezon, sőt, a Bayern München török labdarúgója a nyári Európa-bajnokságot is kihagyhatja.

A török labdarúgó-válogatott egyik legjobbja a 2-2-es döntetlennel végződő Fehéroszország elleni barátságos mérkőzésen sérült meg – lábközépcsont törést szenvedett, s azóta már meg is műtötték egy németországi klinikán.

Bár a beavatkozás sikeres volt, szinte biztos, hogy a Bundesliga-listavezető Bayern 25 éves középpályása ebben a szezonban már nem léphet pályára, és a törökök nagy bánatára kétségessé vált a Európa-bajnokságon való szereplése is.

„Kiesése nagy veszteség a számunkra. Jelen pillanatban úgy tűnik, a szezon hátralévő részében nélkülöznünk kell” – nyilatkozta Ottmar Hitzfeld, a bajor gárda vezetőedzője.

Meglehet, hogy Hamit Altintop (balra) nem lesz ott az Eb-n (Getty)

Meglehet, hogy Hamit Altintop (balra) nem lesz ott az Eb-n (Getty)

A 39-szeres válogatott játékos 2007-ben a Schalkétől igazolt a Bayernhez. Münchenben alapembernek számít, a bizalmat a bajnokságban és az UEFA-kupában egyaránt három góllal hálálta meg, de egyszer a Német Kupában is eredményes volt.

Sérülése még nagyobb érvágyás a török nemzeti csapatnak, amely Csehországgal, Portugáliával és a társházigazda Svájc együttesével került azonos csoportba a kontinensviadalon.

Az Eb június 7-én kezdődik.

A szurkolók kiharcolták…

A hatalmas szurkolói felzúdulás miatt a Bayern vezetősége változtatott álláspontján, azaz mégsem teszi zártkörűvé a csapat edzéseit. A vezetőedzői poszton a nyáron Ottmar Hitzfeldet váltó Jürgen Klinsmann szeretette volna a nyilvánosság kizárásával gyakorlásokat tartani. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik