Élet-Stílus

Queiroz a Benficánál, Lippi az olasz válogatottnál?

A Benfica vezetősége Sir Alex Ferguson segítőjeként a Mancester Unitednél dolgozó Carlos Queirozt szeretné vezetőedzőként látni a lisszaboni csapat kispadján. Marcello Lippi pedig visszatérhet az olasz labdarúgó-válogatott élére.

Az A Bola szerint a Benfica már fel is vette a kapcsolatot a Manchester Uniteddel Carlos Queiroz ügyében, a lap úgy tudja, megkezdődtek az informális egyeztetések a klubok között.
A Diario de Noticias című újság viszont azt írja, hogy gyakorlatilag már meg is egyeztek a felek, így az 55 éves szakember a következő szezonban a Benfica vezetőedzője lesz.

Carlos Queiroz 2002-ben szegődött Manchesterbe Sir Alex Ferguson mellé, majd 2003-ban a Real Madrid vezetőedzője lett. A spanyol fővárosban azonban nem találta meg a számításait, így 2004-ben visszatért a „vörös ördögökhöz”, újra Ferguson segítője lett. Korábban az utánpótlás és a felnőtt portugál válogatottat is irányította, de az Egyesült Arab Emírségekben és Dél-Afrikában is szövetségi kapitányként vállalt munkát, míg klubedzőként a Sporting, a New York/New Jersey MetroStars, valamint a Nagoya Grampus Eight csapatainál tevékenykedett.

Carlos Queiroz hazatér? (Wikipedia)

Carlos Queiroz hazatér? (Wikipedia)

A portugál bajnokságban jelenleg második Benfica március 9-én köszönt el vezetőedzőjétől, a spanyol Jose Antonio Camachótól, akit az egykori portugál válogatott Fernando Chalana követett a kispadon, de ő csak a szezon végéig irányít, utána jöhet Queiroz. A lisszaboni klubbal egyébként a jelenlegi olasz szövetségi kapitányt, Roberto Donadonit is hírbe hozták.

A 44 éves tréner állítólag az Európa-bajnokság után távozik posztjáról, s utódja az elődje, azaz Marcello Lippi lehet. A La Stampa című lap szerint az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) előszerződést szeretne kötni a squadra azzurrával 2006-ban világbajnok szakemberrel.

BL-döntő Madridban

A madridi Santiago Bernabeu Stadionban rendezik 2010-ben a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét – döntött pénteken az európai szövetség. Az UEFA Kupa fináléjának Hamburg adhat otthont ugyanabban azévben. A 2011-re vonatkozó helyszínek kijelölését elhalasztották – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik