Élet-Stílus

Otthon kapott ki a Honvéd

A Diósgyőr idegenben győzte le a bajnoki címre hajtó Budapest Honvédot a labdarúgó Soproni Liga 21. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

A Diósgyőr igen veszélyes a bajnoki címre hajtó csapatokra, az MTK ellen idegenben szerzett pontot a 19. fordulóban, a 21. játéknapon pedig otthonában győzte le a Budapest Honvédot.

Jóllehet, a hazaiak irányították a mérkőzést, de a kapuba nem tudtak betalálni. A szünet után már bátrabban játszott a Diósgyőr, és egy gyors kontra végén a vezetést – mint később kiderült, a győztes gólt – is megszerezte. A 79. percben Szélpál viharzott el a jobb oldalon, a beadása után pedig a csereként beállt Homma 10 méterről a jobb alsó sarokba vágta a labdát.

A Diósgyőr akarata érvényesült (MTI)

A Diósgyőr akarata érvényesült (MTI)

A Honvédnak ezen az estén semmi sem jött össze, igaz, nem is játszott jól, így sorozatban a második vereségét szenvedte el. Ezt nehezen viselték a kispesti drukkerek, akiknek egy csoportja a hajrában és a lefújás után fennhangon követelte Supka Attila vezetőedző távozását.

Több drukker a pályát a nézőtértől elválasztó sövényhez futott, a játéktérre azonban egyikük sem jutott be. A Budapest Honvéd a negyedik, a Diósgyőr pedig a 12. helyen áll a tabellán.

Soproni Liga, 21. forduló:
Budapest Honvéd – DVTK-Borsodi 0-1 (0-0)
Gól: Homma (79.)

Szombati program:
MTK Budapest-BFC Siófok, 15:00
Győri ETO-ZTE FC, 15:00
Nyíregyháza-Paksi FC, 16:00

Vasárnapi program:
Gabona Trans Kaposvár – DVSC-TEVA, 16:00
FC Tatabánya-FC Fehérvár, 16:00

Hétfői program:
Vasas-Újpest FC, 18:00

REAC-FC Sopron – mérkőzés nélkül 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik