Élet-Stílus

Árokba zuhant egy busz a 8-as főúton

Egy életveszélyes és három súlyos sérültje van annak a buszbalesetnek, amely pénteken reggel történt a Vas megyei Vasszentmihály és Rönök között a 8-as számú főúton. Az életveszélyes sérültnek továbbra is válságos az állapota.

Péntek reggel a 8-as főút Vasszentmihály és Rönök közötti szakaszán egy román rendszámú, középiskolás diákokat szállító autóbusz borult az árokba. A baleset következtében 17-en sérültek meg, az életveszélyes sérültet mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba. Szombathelyen további 10 sebesültet ápolnak könnyebb sérülésekkel. A körmendi kórházba hat sérültet szállítottak.

A román turistákat szállító autóbusz Rábafüzes irányába haladt a 8-as számú főúton, amikor eddig tisztázatlan okból lefutott az útról, majd egy több méter mély árokba borult. A romániai Hunyad megyéből az olaszországi Velencébe tartó autóbuszon két sofőr is volt, de ennek ellenére megítélése szerint a fáradtság, illetve a vezető pillanatnyi elalvása is közrejátszhatott a balesetben.

A buszon – amely a romániai Hunyad megyéből indult, s Velencébe tartott – 24-en utaztak, közöttük 17 gyerek. A román felségjelű buszon 10-14 éves gyerekek utaztak.

A balesetben hárman, köztük egy gyerek súlyosan megsebesült (fotó: MTI)

A balesetben hárman, köztük egy gyerek súlyosan megsebesült (fotó: MTI)

A sértetlenül maradt utasokat, a vasszentmihályi művelődési otthonban helyezték el, a balesetről már értesítették Románia budapesti konzulátusát, s a konzul el is indult a helyszínre.

A jármű műszaki mentése még jelenleg is tart, a főutat mindkét irányból lezárták, a forgalmat elterelik. A rendőrségtől származó információk szerint a 8-as főút teljes lezárását délután fél kettő körül oldják fel, addig is Csörötnek és Szentgotthárd felé terelik a forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik