Élet-Stílus

Schumacher költi a McLaren pénzét

Többek között a hétszeres világbajnoknak, Michael Schumachernek jutott a feladat, hogy elköltse a tavalyi McLaren-büntetésből befolyt pénzösszeget.

A hazai viszonyokat ismerve talán meglepő, hogy a tavalyi kémügyből befolyt rekordösszegű büntetés nem vándorolt teljes egészében valakinek a zsebébe, hanem azt értelmes célra kívánják felhasználni.

Az eddigi legnagyobb büntetést azért szabták ki tavaly a McLarenre, mert bebizonyosodott, hogy a csapat jogszerűtlenül használta fel a Ferrari adatait. Az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) a pénzbüntetésen kívül a konstruktőri pontversenyből való kizárással is büntette a csapatot.

Besegít a hétszeres világbajnok (vezess.hu)

Besegít a hétszeres világbajnok (vezess.hu)

A befolyt összegből 60 millió dollár egy a motorsport biztonságának növelésére létrehozott alapba került, amit most Michael Schumacher segíthet elkölteni. Rajta kívül Jean Todt, Norbert Haug, Max Mosley és Nick Craw van még az ötfős csapatban.

A pénzt öt évre kell beosztani, amelyből fiatal pilóták képzésérére, különböző tréningekre és pályafelújításokra fognak áldozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik