Élet-Stílus

Napi dinnye: Pártot alapítottak a szőke nők

Immár ötezer tagot számlál a nemrég alakult Szőke Nők Oroszországi Pártja, amely a négy év múlva esedékes elnökválasztásokon már saját jelöltet kíván állítani az államfői posztra.

„A párt a szőkéket képviseli, s azokat, akik szeretik a szőkéket, de azokat is, akik a lelkükben szőkének érzik magukat. A szőkeség nem csupán hajszín, hanem életérzés, amely átitatja az ember agyát, szívét” – hangoztatta a szervezet főtitkára, Marija Volosina.

A párt szervezése egyébként egy internetes fórummal kezdődött, amely az orosz nők könnyűnek nem mondható helyzetével foglalkozott. A résztvevők később elhatározták, hogy politikai síkra terelik a kérdést, s pártot alapítanak.

„A szőke hölgyek attraktívak, képesek magukra vonni a figyelmet. Ily módon nőtársaik problémáira is képesek rávilágítani” – emelte ki a főtitkár. Marija Volosina szerint meg akarják könnyíteni a hölgyek számára kisvállalkozások alapítását, mivel ez az a terület, ahol megmutathatják, hogy valójában mire is képesek.

A három héttel ezelőtt alakult párt ötezer taggal rendelkezik, ám a hivatalos bejegyzéséhez ötvenezerre van szükséges. A penzumot május 31-re, a szőke nők napjára tervezik teljesíteni. Nemcsak a szőke hölgyekre számítanak, bárki bármilyen színű hajkoronával beléphet, sőt férfiak is tagok lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik