Élet-Stílus

Nyártól ismét munkába áll Matthäus

A magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya bejelentette, hogy a következő szezontól egy európai klubcsapatnál vállal munkát. Lothar Matthäus jelenleg az UEFA edzőképző főiskolájának gyorsított tanfolyamán szerez képesítést.

A 47 éves világbajnok a DSF televíziónak arról nem beszélt, hogy pontosan melyik csapatnál folytatja edzői pályafutását, csak annyit mondott, hogy több helyről is keresték, és egyik – nem német klubbal – már előrehaladott tárgyalásokat folytat.

„A csapat komoly potenciállal rendelkezik, és a képességei alapján a nemzetközi kupaporondon a helye” – mondta Matthäus, aki korábban Szerbiában, Magyarországon, Brazíliában és Ausztriában is dolgozott trénerként – annak ellenére, hogy csak májusban végzi el az edzőképző főiskolát.

Legutóbbi munkáltatója, a Red Bull Salzburg kirúgta (Sport1)

Legutóbbi munkáltatója, a Red Bull Salzburg kirúgta (Sport1)

A 150-szeres német válogatott gyorsított tanfolyamon vesz részt Kölnben az UEFA ellenőreinek vigyázó tekintete mellett. „Nincs ebben semmi különös” – mondta Erich Rutemöller, a német szövetség edzőképzésének korábbi irányítója. „Az UEFA nagyon szigorúan veszi az edzői engedélyek kiadását, és mindenkit ellenőriz, aki a szokványostól eltérő módon kíván képesítést szerezni.”

Matthäus a képzés részeként az elkövetkező hetekben az 1. FC Köln ificsapatai mellett dolgozik, majd a Werder Bremen és az olasz Internazionale edzéseit látogatja. A záróvizsgáját májusban teszi le az egykori magyar kapitány, de hogy hol folytatja, az egyelőre titok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik