Élet-Stílus

Caramel és Audry Tautou a Francia Filmnapokon

Az idei a tizenkettedik év, hogy a hagyományoknak megfelelően április közepén – vidéken április 10-21-e, Budapesten 17-20-a között – megrendezik a gall mozi fesztiválját, a Francia Filmnapokat.

A tavaszi rendezvénysorozat programja még nem teljes, de az már bizonyos, hogy a főváros mellett Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Győrött és Kecskeméten nézheti meg a közönség a legfrissebb francia filmtermés legjavát. Tavalyhoz képest két újabb város, Szolnok és Eger csatlakozott a rendezvényhez, így immár kilenc városban láthatják majd a nézők premier előtt a legújabb francia alkotásokat.

Egyedül nem megy

Egyedül nem megy

A filmnapok célja, hogy ízelítőt adjon a későbbiekben Magyarországon mozikba kerülő franciaországi filmekből, és azokat egy-egy vetítés erejéig premier előtt bemutassa a közönségnek. A rendezvény mindig az alkotók – rendezők és színművészek – személyes kíséretében mutatja be a legkülönbözőbb stílusú és műfajú friss alkotásokat.

A program még szervezés alatt áll, de az már biztos, hogy a nézők megízlelhetik majd a Caramelt. Ez a romantikus vígjáték Bejrútban, egy szépségszalonban játszódik, ahol öt különböző korú barátnő életét követhetjük nyomon, amint nőiségről, férfiakról, szexről csevegnek egy hajvágás és egy lábgyanta között.

Az Egyedül nem megy Audrey Tautou-val a főszerepben egy ügyefogyott, dadogós fiatal arisztokrata, egy anorexiás lány, egy zseniális és szívdöglesztő, ám morcos szakács, és az életből kifelé tartó, emlékeibe visszavonuló nagymama kedves történetét mutatja be. A film alapjául szolgáló Anna Gavalda-regény hazánkban is nagy sikert aratott. A Csak egy csók, a párkapcsolatok természetét érzékenyen és szórakoztatóan boncolgató romantikus vígjáték – Virginie Ledoyennel a főszerepben – tanulságosan példázza, hová vezethet egyetlen csók…

Párizs

Párizs

François Ozon (Utolsó napjaim, 8 nő) legújabb alkotása, az Angel – amelyet a Berlini Film Fesztiválon Arany Medve-díjra jelöltek – 1905-ben, Angliában játszódik, és egy fiatal írónő sikerekkel és ellentmondásokkal teli élettörténetét meséli el, Romola Garaival, Lucy Russellel és Charlotte Ramplinggal a főszerepben. A Párizs című melankolikus komédiában – amelynek egyik főszereplője Juliette Binoche – Romain Duris egy beteg fiatalembert alakít, aki éppen betegsége hatására kezd egészen más szemmel nézni az életre, az emberekre.

A Lucky Luke – Irány a Vadnyugat! pedig egy mókás rajzfilm. Főhőse – az Albert Uderzo és René Goscinny kultikus képregényeiből már ismerős – Lucky Luke, a cowboy, aki arról híres, hogy gyorsabban lő, mint a saját árnyéka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik