Élet-Stílus

Benítez válthatja Rijkaardot

A Barcelona elnöke rövid időn belül hivatalos ajánlattal keresi meg Rafael Benítezt, a Liverpool edzőjét. Joan Laporta nem szívesen látná a katalánok kispadján Jose Mourinhót, a kiszemeltje az angol együttessel az elmúlt években két BL-finálét játszó spanyol mester.

A spanyol sztárcsapat első embere nem tartja kizártnak, hogy Frank Rijkaard a nyáron otthagyja a klubot, amely a Bajnokok Ligájában ugyan még érdekelt, de hazai porondon nem a várakozásoknak megfelelően szerepel. Laporta minden eshetőségre fel akar készülni, és az El Mundo Deportivo információi szerint Rafael Benítez az első számú jelöltje.

A sajtóban több neves szakember neve is felmerült már, mint a rengeteget bírált Frank Rijkaard utódja. A klub elnöksége nem egységes a kérdésben, Ferran Soriano és Marc Ingla Jose Mourinho leigazolását támogatják, mások azonban elképzelhetetlennek tartják, hogy az excentrikus portugál üljön a kispadra.

Irány haza? (PA)

Irány haza? (PA)

Közéjük tartozik Laporta is, aki nem örülne, ha visszatérne a klubhoz Bobby Robson egykori tolmácsa. A katalánok egykori játékosa és trénere, Johan Cruyff is a Mourinho-ellenzők táborába tartozik, és elég nagy a befolyása jelenleg is a Barcánál, így kizárható, hogy a Chelsea-től elküldött tréner veszi át Rijkaard helyét.

A katalánok eközben a lap információi szerint elkezdtek puhatolózni a Liverpool trénerének leigazolása ügyében, a FIFA-ügynök Manuel Garcia Quilónt bízták meg, hogy tárgyaljon a klubbal. A közvetítő szerint Benítez korántsem kirobbanthatatlan az Anfield Roadról, de addig nem egyeznek meg semmiben, amíg Rijkaardnak érvényes a szerződése a katalánokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik