Élet-Stílus

Egyetlen részeget fogtak húsvétkor

Mindössze egy ittas sofőr akadt fenn a hétvégi fővárosi rendőrségi ellenőrzésen: a rendőrök a három nap alatt több mint kétezer sofőrt állítottak meg.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya szombattól hétfőig fokozott közúti ellenőrzéseket tartott a fővárosban az ittas járművezetők, a gyorshajtók és az agresszív vezetők kiszűrésére. A rendőrök a három nap alatt összesen 2 146 személyt ellenőriztek. Közlekedési szabálysértés miatt 182 esetben, összesen 1,4 millió forint értékben, nem közlekedési szabálysértés miatt pedig öt esetben, összesen 80 ezer forint értékben szabtak ki helyszíni bírságot.

Zalaegerszegen a nyúl is segített a rendőröknek (Fotó: MTI)

Zalaegerszegen a nyúl is segített a rendőröknek (Fotó: MTI)

Az ellenőrzés során a rendőrök 73 esetben éltek szabálysértési feljelentéssel, amiből 72 eset közlekedési szabálysértés miatt történt. Két esetben vettek el vezetői engedélyt, tíz esetben pedig hatósági engedélyt vettek el. Az ellenőrzött autóvezetők közül egy személy bizonyult ittasnak.

A rendőrség azért tartott fokozott közúti ellenőrzést a fővárosban húsvétkor, mert az elmúlt évek tapasztalatai szerint mindig előfordul, hogy néhány járművezető szeszes italtól befolyásolt állapotban ül a volánhoz. Így nehezen tolerálják a többi járművezető lassúbb, ügyetlenebb vezetési stílusát, és gyakoribbá válnak az agresszív megnyilvánulások a különböző forgalmi helyzetekben.

A január 20-án életbe lépett „zéró tolerancia” értelmében egyébként a legkisebb alkoholszint kimutatása is a jogosítvány azonnali bevonásával jár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik