Élet-Stílus

A Hősök terén a Macskák

Egy darab sem élt meg annyi előadást itthon, mint a 25 éve, a világon másodikként Budapesten bemutatott Macskák című musical. A jubileumról a Hősök terén kezdődik a megemlékezés, majd kamionon hajtanak a Madách Színházhoz.

Nem mindennapi körülmények között ünnepli a Macskák magyarországi bemutatójának negyedszázados jubileumát kedden a Madách Színház: a programot 16 órakor a Hősök terén a Madách Musical Tánciskola négyszáz növendéke nyitja, akik a szabad ég alatt táncolnak el néhány jellegzetes jelenetet a világhírű musicalből.

A “Macska-ünnep” egy feldíszített kamionon folytatódik: a tánciskola növendékei és az előadásban szereplő művészek a Macskák dekorációjával díszített járművön indulnak el a Hősök teréről a Madách Színházba, ahová este 18 óra körül vonulnak be ünnepélyesen.

Múlt év őszén felújították (Fotó: MTI)

Múlt év őszén felújították (Fotó: MTI)

A 19 órakor kezdődő díszelőadásra meghívták a teátrum Macskák-produkciójában valaha fellépő összes művészt, akik az ünnep alkalmából együtt adják elő a musicalt.

1983. március 25-én a Madách a világon másodikként mutatta be Andrew Lloyd Webber és T. S. Eliot zenés darabját. Azóta a musical minden hazai színházi rekordot megdöntött: az előadások száma az 1300-hoz közelít, sem prózai, sem zenés művet nem látott itthon annyi néző színházban, mint a Macskákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik