Élet-Stílus

Krkic mestervizsgája a Valladolid ellen

A fiatal támadó kétszer is beköszönt a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a Valladolidnak. A Barcelona a 4-1-es győzelmével négy pontra megközelítette az éllovas Real Madridot, miután a királyi gárda hazai pályán kikapott a Valenciától.

A katalánok fiatal támadója, Bojan Krkic – akit a spanyol szövetségi kapitány a válogatottba is behívott – megmutatta, hogy miért tartják az európai foci egyik legnagyobb reménységének. Az utóbbi hetek bukdácsolásait feledtetve a Barcelona remek játékkal rukkolt elő a kiesőzónába visszacsúszó Real Valladolid ellen, amely egy ajándék tizenegyesnek köszönhetően a szünetben még ikszre állt a Nou Campban.

Ajándék tizenegyes

A Barca azonnal nekiesett ellenfelének, és Krkic már a negyedik percben a második ziccerét hibázta el. A vendégek védelme bő húsz percig állta a sarat, ekkor azonban Samuel Eto’o belőtte 11. bajnokiján a 11. gólját. Percekkel később a bíró egy ártalmatlan szituációt követően a tizenegyespontra mutatott, és a vendégek be is lőtték az ajándékbüntetőt. A bekapott gól annyira sokkolta a katalánokat, hogy a szünetig már nem is változott az eredmény.

Két gól egy gólpassz - Krkic volt a nyerőember (Marca)

Két gól egy gólpassz – Krkic volt a nyerőember (Marca)

A fordulás után Yaya Touré labdájával lépett ki Iniesta, elfektette a kapust, majd kissé kisodródott helyzetből ismét vezetést szerzett a hazaiaknak. A Nou Camp közönsége a szünetben kifütyülte a sztárokat, de a második félidőben már nem volt oka a panaszra.

Krkic egy óra elteltével kétgólosra növelte az előnyt: Xavi lecsorgó szabadrúgása után éles szögből 3-1-re alakította az állást. A Valladolid meglepetésre ekkor sem adta fel, és egy érvénytelenített góllal és egy bődületes kapufával jelezte, hogy még nem lefutott az összecsapás. Krkic azonban a hajrában ismét villant, és ezzel végleg bebiztosította a három pontot a katalánoknak.

Raúl hiába duplázott

A Real Madrid és a Valencia két csatárásza, Raúl és David Villa is két-két alkalommal beköszönt, a döntő találatot azonban Arizmendi szerezte egy remek egyéni akciót követően a hajrá perceiben.

A Real végigtámadta a mérkőzést, de a vendégek német kapusa, Timo Hildebrand őrületbe kergette a madridi támadókat. 2-2-es állásnál legalább hét ziccert fogott a Nationalelf második számú portása, aki meglehetősen rapszodikusan teljesít a Primera Divisiónban. Hajmeresztő hibái mellett nem egy pontot mentett már a Valenciának.

A ráadásban ujjheggyel tolta kapufára a mesterhármasra törő Raúl fejesét, igaz a gól csak egy pontot ért volna, hiszen addigra már 3-2-re vezettek a vendégek. A Real előnye négypontosra olvadt a tabella élén, a szezont tragikusan kezdő Valenciának pedig már nem kell félnie a kieséstől.

Primera División, 29. forduló:
FC Barcelona-Valladolid 4-1
Gól: Eto,o (24.), Iniesta (47.), Krkic (62., 83.), illetve González (31., 11-esből)

Real Madrid-Valencia 2-3
Gól: Raúl (35., 66.), illetve Villa (33., 67., utóbbit 11-esből), Arismendi (89.)

Levante-Villarreal 1-2
Gól: Angel (64.), illetve Fernandez (27.), Franco (82.)

Osasuna-Real Betis 0-1
Gól: González (53.)

Racing Santander-Recreativo Huelva 2-0
Gól: Orteman (80.), Smolarek (90.)
Kiállítva: Caceres (65., Recreativo Huelva)

Real Murcia-Espanyol 4-0
Gól: Ivan (36., 47., előbbit 11-esből), Abel (63., 11-esből), Richi (84.)

Real Zaragoza-Almería 1-1
Gól: Oliveira (68.), illetve Negredo (89.)
Kiállítva: Fernandez (61., Real Zaragoza)

Athletic Bilbao-Getafe 1-0
Gól: Etxebarria (28.)

Szombati meccsek:
Sevilla-Atlético Madrid 1-2
Real Mallorca-Deportivo La Coruna 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik