Élet-Stílus

Bundesliga: ismét botlott a Werder

A bajnoki arany sorsa eldőlni látszik a német labdarúgó-bajnokságban, a BL-szereplést érő helyekért viszont óriási harc várható a hátralévő fordulókban. Két aspiráns közül a Schalke győzött vasárnap Berlinben, a Werder viszont csak döntetlent játszott a Bielefeld otthonában.

A 25. forduló rangadóján a Bayern München hazai pályán Luca Toni duplájával megverte a tabella harmadik helyén álló Leverkusent, a második Hamburg csak ikszelt, így a bajorok előnye hétpontosra hízott. Vasárnap a Schalke és a Werder javíthatott a pozícióján, és a két csapat egy győzelemmel illetve egy iksszel be is hozta pontok tekintetében az utolsó Bajnokok Ligája-szereplést érő helyen álló Leverkusent.

A Schalke a Dárdaival a kispadon kezdő Hertha otthonába látogatott. Hat mérkőzésen maradtak az utóbbi hetekben veretlenek a fővárosiak, mégis a vendégek számítottak az összecsapás esélyesének. Mirko Slomka csapata nem is sokat teketóriázott, és a 23. percben már 2-0-s Schalke előnyt mutatott a kijelző.

Asamoah szerezte a Schalke első gólját (AFP)

Asamoah szerezte a Schalke első gólját (AFP)

A vendégek két helyzetből két gólt lőttek, és hiába volt egyenrangú a mezőnyben a Hertha, elúszni látszott a mérkőzés. A szünetig nem is változott az eredmény. A fordulás után egyre nagyobb nyomás nehezedett a Schalke kapujára, és a hazaiak bő egy óra elteltével tizenegyesből faragtak a hátrányon. Az egyenlítő gólt azonban nem sikerült már megszerezni.

Elsősorban Neuer kapus bravúrjainak köszönhetően győzött a Schalke, amely feljött a negyedik helyre. A királykékeknek ugyanannyi pontjuk van, mint a Bielefeld otthonában ikszelő Bremennek.

A kiesés ellen küzdő kiscsapat az első támadásából gólt lőtt, és hiába egykapuzott a folytatásban a Werder, a visszatérő, és fél Európa által kiszemelt Diego sem tudta feltörni a védelmüket. A brazil végül tizenegyesből legalább egy pontot mentett a csapatának.

Bundesliga, 25. forduló:
Hertha BSC-Schalke 04 1-2
Gól: Chahed (67., 11-esből), illetve Asamoah (12.), Jones (23.)

Arminia Bielefeld-Werder Bremen 1-1
Gól: Kirch (15.), illetve Diego (70., 11-esből)

Csütörtöki meccs:
Eintracht Frankfurt-Energie Cottbus 2-1

Szombati meccsek:
Bayern München-Bayer Leverkusen 2-1
VfL Wolfsburg-Hamburger SV 1-1
1. FC Nürnberg-VfL Bochum 1-1
MSV Duisburg-Hannover 96 1-1
Borussia Dortmund-Karlsruhe 1-1
VfB Stuttgart-Hansa Rostock 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik